Universiteit Leiden

nl en

Incidentele vergoedingen

Naast de vergoedingen voor dienstreizen, woon-werkverkeer en verhuizen zijn er een aantal kleinere incidentele vergoedingen waar u mogelijk voor in aanmerking komt. U leest hier meer over de maaltijdvergoeding, de BHV-vergoeding en het vergoeden van een beeldschermbril.

1. Maaltijdvergoeding

U kunt in aanmerking komen voor een maaltijdvergoeding bij een dienstreis, een zakelijke bespreking of overwerk. Werkt u minstens twee uur over en voorziet de universiteit niet in een maaltijd? Dan komt u in aanmerking voor een maaltijdvergoeding bij overwerk van maximaal €23,71. Als u kosten maakt voor een maaltijd tijdens een zakelijke bespreking kunt u deze declareren. Neem hier bij wel de normen van redelijkheid in acht. U kunt  de kosten van uw maaltijd declareren via Self Service.

De regels rond het declareren van maaltijden tijdens dienstreizen zijn anders. Meer informatie hierover vindt u op de pagina dienstreizen.

2. BHV-vergoeding

Als bedrijfshulpverlener draagt u een extra verantwoordelijkheid bovenop de verantwoordelijkheid van uw reguliere functie. Om u hierin tegemoet te komen ontvangt u jaarlijks een bruto vergoeding van € 320. In de volgende gevallen komt u daarnaast in aanmerking voor nog een extra vergoeding:

  • Bent u tevens ademluchtmaskerdrager? Dan ontvangt u een extra bruto vergoeding van € 135 per jaar.
  • Bent u ploegleider bedrijfshulpverlening? Dan ontvangt u een extra bruto vergoeding van € 120 per jaar.
  • Bent u vijf jaar lang onafgebroken bedrijfshulpverlener? Dan ontvangt u een extra bruto vergoeding van € 220.

3. Beeldschermbril

Verricht u minimaal twee uur per dag beeldschermwerk? En kunt u met een reguliere bril of lenzen het beeldscherm toch niet goed zien? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een vergoeding voor een beeldschermbril en de kosten van het oogonderzoek door de opticien. De opticien moet aangesloten zijn bij de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven.

Hoogte van de vergoeding

U kunt in principe éénmaal per drie jaar een vergoeding ontvangen. De tegemoetkoming in de kosten van de beeldschermbril bedraagt maximaal € 375,- (inclusief btw), waarbij nooit meer dan € 75,- (inclusief btw) wordt vergoed voor het montuur. Als u binnen drie jaar na aanschaf uit de resultaten van een oogonderzoek door een opticien blijkt dat u een nieuwe beeldschermbril nodig heeft, kunt u opnieuw om een vergoeding vragen.

Bedrijfsarts

Een bezoek aan de bedrijfsarts is alleen nodig als de gevraagde vergoeding meer bedraagt dan de maximale € 375,-.  De bedrijfsarts moet dan schriftelijk verklaren dat die specifieke beeldschermglazen voor u noodzakelijk zijn. U neemt in dat geval de meest recente uitslag van de oogmeting door de opticien mee naar de bedrijfsarts. De verklaring van de bedrijfsarts voegt u toe aan uw declaratie.

Vergoeding aanvragen

Om de vergoeding aan te vragen, vult u het formulier beeldschermbril in. Daarbij voegt u de originele factuur toe. Op de factuur moeten de kosten van het oogonderzoek, het montuur en de glazen gespecificeerd zijn. U krijgt de vergoeding vervolgens uitbetaald bij uw salaris.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie