Universiteit Leiden

nl en

Jaarafspraken

Bent u wetenschapper? Of bent u werkzaam bij een faculteit als niet-wetenschappelijk personeel en ingeschaald in schaal 11 of hoger? Dan heeft u de mogelijkheid om met uw leidinggevende een jaarafspraak te maken.

Jaarafspraak aanvragen

U vraagt een jaarafspraak aan via het Serviceplein onder de tegel 'Mijn personeelsmutaties', 'Rooster(uren) wijzigen'.

Aanvragen via het Serviceplein

Bij een jaarafspraak maakt u met uw leidinggevende afspraken over te behalen resultaten, te verrichten taken en uw bereikbaarheid en aanwezigheid. U bent vervolgens vrij om uw tijd zelf in te delen. Opbouw van vakantie-uren wordt niet bijgehouden. Het aantal vakantieuren staat aan het einde van het kalenderjaar automatisch op nul. Dit betekent ook dat u geen vakantieuren kunt verkopen via het keuzemodel.

Extra vakantie opbouwen

U kunt ook een jaarafspraak maken in combinatie met de meerjaren spaarvariant. Via de meerjaren spaarvariant kunt u jaarlijks vakantie-uren sparen door extra te werken (maximaal 72 uur), zodat u in de toekomst langdurig met vakantie kunt gaan voor bijvoorbeeld een sabbatical.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal te werken uren per jaar bij een voltijds dienstverband (38 uur per week):

Jaar Aantal te werken uren
2020 1.668,00 uren
2021 1.652,80 uren

Jaarafspraken tijdens ziekte

Als u ziek/arbeidsongeschikt wordt, moet u nieuwe afspraken maken met uw leidinggevende over het voortzetten van uw jaarafspraak en de daaraan gekoppelde te behalen resultaten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.