Universiteit Leiden

nl en

Reizigersadvies

Gaat u voor uw werk op reis naar een bestemming met een verhoogd gezondheidsrisico? Dan kan de afdeling Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) u van een reizigersadvies voorzien. Een reizigersadvies is een individueel gezondheidsadvies voorafgaand aan uw buitenlandse reis.

Let op:

Dienstreizen naar het buitenland zijn tot nader order niet toegestaan, tenzij het College van Bestuur (CvB) vooraf schriftelijk toestemming geeft. Dit geldt voor alle reizen, ongeacht kleurcode. Lees meer >>

Afhankelijk van uw gezondheid, uw reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis en de activiteiten die u onderneemt, wordt bepaald welke adviezen, vaccinaties of malariarecepten u nodig heeft. Aansluitend aan het gesprek kunnen de vaccinaties worden toegediend.

Advies en vaccinatie

U wordt geadviseerd en gevaccineerd door gespecialiseerde verpleegkundigen van de afdeling VGM. Voor bijzondere medische situaties en specifieke vaccinaties werken we samen met de vaccinatiepolikliniek van het LUMC. Alle vaccinaties worden vastgelegd in een vaccinatieboekje. Dit boekje is een internationaal bewijs van inenting. Heeft u al een vaccinatieboekje? Neem deze dan mee naar uw afspraak.

Wij werken volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). De eindverantwoordelijke arts is een LCR gecertificeerde arts.

Afspraak maken

Sommige vaccinaties moeten een paar keer herhaald worden. Maak dus een afspraak zodra het u bekend is wanneer u de reis gaat maken. U kunt bij ons terecht op werkdagen van 11.00 tot 12.30 uur en van 15.00 tot 16.00. Maak eerst een afspraak met één van onze verpleegkundigen via telefoonnummer 071-526 3643 of via e-mail.

Kosten en declareren

De kosten zijn voor iedereen gelijk. U dient ter plekke te betalen per pin. Kosten voor vaccinaties kunt u als ‘overige kosten’ declareren via Self Service onder Reizen en Onkosten. Voeg een kopie van de rekening bij. Voor vragen kunt u terecht bij het FSSC Servicepunt.

Product Kosten
Consult* € 21,00
Vaccinatieboekje** €   6,00
Duplicaat vaccinatieboekje €   9,00
Vervolgconsult €   9,00
Vaccinaties Kosten
DTPolio** (Revaxis) € 22,00
DTPertussis (Boostrix) € 35,00
Hepatitis A € 57,85 
Hepatitis B € 42,00
Fendrix € 68,50
Twinrix €  55,75
Buiktyphus  €  40,00
Screening Hepatitis A/B/HIV €  32,50
Gele koorts  €  52,50
BMR  €  26,00
Meningokokken (ACW135Y) €  52,50
Varicella €  40,00

*voor studenten die op stage gaan gratis
**op vertoon van LUMC pas gratis

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.