Universiteit Leiden

nl en

Gezond en prettig werken

De Universiteit Leiden doet er alles aan om u veilig, gezond en prettig te laten werken. Wij spannen ons in om goede arbeidsomstandigheden en een positief werkklimaat te creëren. Dat betekent onder andere aandacht voor het beperken van gezondheidsrisico’s, verzuimpreventie en het bevorderen van een positieve werksfeer.

Gezondheids- en welzijnstoolbox

Wat kunt u zelf doen voor een gezondere leef- en werkomgeving? Tips en initiatieven vindt u in de gezondheids- en welzijnstoolbox

Werken met een functiebeperking

De Universiteit Leiden wil graag dat iedereen binnen de universiteit zijn of haar werk goed kan doen. Misschien heeft u hulpmiddelen nodig of kunt u alleen op bepaalde uren werken? Of heeft u slecht toegang in gebouwen en weet u niet wat u moet doen bij nood? Bespreek dit met uw leidinggevende. Zo zorgt u samen voor een goede en veilige werkplek.

Gezondheidsrisico's

Of u nu aan een bureau werkt of in een laboratorium: iedere werksituatie kent risico's. Als uw werkgever proberen wij gezondheidsrisico's zoveel mogelijk te beperken. Ontdek wat de belangrijkste risico's en tegenmaatregelen zijn.

Ziek

Soms bent u ziek en kunt u niet naar uw werk. Dan is het belangrijk dat u ons tijdig op de hoogte stelt van ziekte en herstel. Lees meer over hoe wij u bij ziekteverzuim begeleiden.

Mentale fitheid

Als er op uw werk situaties ontstaan, waardoor uw mentale weerbaarheid minder wordt, dan kan dat uw functioneren aantasten.  Waar u mee te maken kunt krijgen en wat hiertegen kunt doen, leest u hier.

Bedrijfsarts

De bedrijfsartsen van de universiteit ondersteunen u bij alles rondom de relatie tussen werk en gezondheid. Zij begeleiden u als u ziek bent, adviseren u tijdens uw herstel en de hervatting van uw werk en helpen u gezondheidsrisico’s te vermijden.

Arbeidsongeschikt

Als u uw werkzaamheden gedeeltelijk of helemaal niet meer kan uitvoeren, bijvoorbeeld door ziekte of een ongeluk, dan heeft dat vaak grote gevolgen. Ontdek waaraan u moet denken als u onverhoopt tijdelijk of volledig arbeidsongeschikt wordt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.