Universiteit Leiden

nl en

Ziek

Ben je ziek en kun je niet naar je werk? Lees hoe je je ziek meldt en hoe we je bij ziekteverzuim begeleiden.

Heb je het coronavirus of corona-achtige klachten? Bel de huisarts. Als je niet meer kunt werken, meld je dan via de gebruikelijke wijze ziek. Je hoeft het niet aan je leidinggevende te melden als je positief bent getest op het coronavirus.

Hoe meld je je ziek?

De exacte ziekmeldingsprocedure is afhankelijk van de eenheid waar je werkt. Meestal geldt het volgende:

  • Meld je ziek bij je directe leidinggevende op de eerste dag dat je ziek bent.
  • Geef het door als je tijdens je ziekte op een ander adres verblijft.
  • Maak afspraken met je leidinggevende over je telefonische bereikbaarheid.

Je leidinggevende bespreekt als dat nodig is met je hoe je het beste begeleid kunt worden in deze periode en hoe je werk door kan gaan.

Hoe meld je je beter?

Ben je weer beter? Geef dit zo snel mogelijk door aan je leidinggevende.

Ziek tijdens vakantie

Ben je ziek geworden tijdens je vakantie? Ook dan moet je een ziekmelding doen. Vergeet niet je verblijfsadres en telefoonnummer door te geven, zodat je bereikbaar bent.

Je kunt je vakantie-uren wegens je ziekte tijdens je vakantie of verlof terugvragen. Dat kan alleen als je je op de gebruikelijke wijze bij je leidinggevende hebt ziek gemeld. Ook moet je de ziekte achteraf kunnen aantonen, bijvoorbeeld met een bewijs van ziekenhuisopname of behandeling door een arts.

Naar de bedrijfsarts

Na 4 weken verzuim krijg je een brief van de bedrijfsarts. 

De bedrijfsarts begeleidt je tijdens je ziekte en kijkt hoe het met je gaat, wanneer je weer aan het werk kunt gaan en wat daarvoor eventueel voor nodig is. De bedrijfsarts geeft géén medische informatie aan ons door zonder jouw nadrukkelijke toestemming. Wel informeert de bedrijfsarts ons over de mate waarin je geschikt wordt geacht om te werken en de duur van het herstelproces.

Je bent verplicht naar het consult komen. Kun je niet? Geef dat met opgave van reden door aan de afdeling Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) op telefoonnummer 071 527 8015. Je maakt dan een nieuwe afspraak. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.