Universiteit Leiden

nl en

Gezondheid en veiligheid

Hoe kun je zo veilig, gezond en prettig mogelijk werken? Ook tijdens en net na de zwangerschap? En wat moet je doen als je onverhoopt ziek wordt? Of als je op reis wilt naar een gebied met een veiligheids- of gezondheidsrisico? We zetten het op een rij.

Heb je het coronavirus of corona-achtige klachten? Bel de huisarts. Als je niet meer kunt werken, meld je dan via de gebruikelijke wijze ziek. Je hoeft het niet aan je leidinggevende te melden als je positief bent getest op het coronavirus.

Ziek en gezond

De Universiteit Leiden doet er alles aan om je veilig, gezond en prettig te laten werken. Het kan echter gebeuren dat je door ziekte niet kunt werken.

Zwangerschap

Zwanger? Hier vind je meer informatie:

Veilig werken

Of je nu aan een bureau werkt of in een laboratorium: iedere werksituatie kent risico's. Hier vind je meer informatie over deze risico's:

Reizen naar gebieden met veiligheidsrisico’s

Wil je voor je werk op reis naar een gebied met een veiligheidsrisico? Dan heb je vooraf toestemming nodig van de universiteit.

Voor sommige reisbestemmingen heb je vaccinaties of malariarecepten nodig. Maak voor advies en vaccinaties een afspraak bij de afdeling Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM).

Lees hier meer over het boeken en het declareren van buitenlandse reizen.

Preventie

Veilig en gezond werken start bij het identificeren van de risico's. Lees hier meer over risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en het plan van aanpak.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.