Universiteit Leiden

nl en

Introductiedag

U wist misschien al dat de universiteit bestaat uit 7 faculteiten, ca. 4000 medewerkers en meer dan 20.000 studenten. Maar weet u ook waar het motto ‘Praesidium Libertatis’ vandaan komt? Wat het zweetkamertje is en waar het zich precies bevindt? En met welke actuele onderwerpen de universiteit momenteel in de belangstelling staat? Bij de introductie voor nieuwe medewerkers leert u de universiteit echt kennen.

Introductiedag nieuwe medewerkers

U kunt zich inschrijven voor de introductiedag via Self Service. De eerstvolgende introductiedagen zijn: 10 mei 2019 (voertaal Engels) en 12 september (voertaal Nederlands).

Aanmelden

Heeft u (nog) geen toegang voor Self Service, dan kunt u zich inschrijven via dit online inschrijfformulier.

Programma

Het College van Bestuur vindt het belangrijk dat u niet alleen bekend raakt met uw nieuwe werkplek, maar ook met de ambities en tradities van de oudste universiteit van Nederland. Daarom wordt er vier keer per jaar een introductie voor nieuwe medewerkers georganiseerd. Tijdens deze dag staan de volgende onderwerpen op het programma:

  • de geschiedenis van de universiteit
  • de huidige koers en toekomstige ontwikkelingen
  • een speeddate met uw nieuwe collega’s
  • een rondleiding langs de mooiste gebouwen van de universiteit

Data en tijd

  • 10 mei 2019 (voertaal Engels)
  • 12 september 2019 (voertaal Nederlands)
  • 14 november 2019 (voertaal Engels)

De dag start om 9.30 uur en eindigt om 13.30 uur.

Ervaringen van medewerkers

Veel van uw nieuwe collega's gingen u al voor en woonden de introductiedag bij. Hieronder vindt u een greep uit hun ervaringen:

"Uitstekend, de verhalende manier van vertellen nam mij mee door de tijd en gaf een goed overzichtsbeeld. Het belang van de (eeuwenoude) tradities zijn mij nog duidelijker geworden."

"Interessant, ook voor wie al 15 jaar in Leiden woont, zoals ik." "Een complete, snelle introductie in het verleden van Leiden en hoe Leiden een Universiteit kreeg, waarbij legendes in stand zijn gehouden, terwijl de historische werkelijkheid toch ook langskwam."

"Het was zeer leuk om aan de hand van 3 vragen collega’s – die je misschien anders nooit zal spreken - te ontmoeten."

"Ik heb genoten; de wandeling had zeker nog wel langer mogen duren. De binnenstad van Leiden met alle gebouwen van de universiteit heeft veel wetenswaardigheden te bieden."

"Het programma was uitstekend georganiseerd en gefaciliteerd."

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie