Universiteit Leiden

nl en

GROW toolkit

Met de GROW toolkit beschik je over allerlei tools die het voeren van de GROW-gesprekken gemakkelijker maken. Er zitten handige documenten in ter voorbereiding van het startgesprek en jaargesprek, maar ook allerlei trainingen en workshops die helpen bij het voeren van een gesprek.

Wat zit er in de GROW toolkit?

Om jezelf te trainen in gespreksvaardigheden zijn er verschillende trainingen, workshops, e-learnings en tools beschikbaar. Dit aanbod is voor zowel medewerkers als leidinggevenden en richt zich onder andere op contact leggen, luisteren, feedback geven en reflectie.

Is iets je niet helemaal duidelijk over GROW? Raadpleeg dan de GROW regeling: hierin zijn de belangrijkste afspraken opgenomen.

Er zijn documenten beschikbaar voor leidinggevenden en medewerkers om het startgesprek en jaargesprek mee voor te bereiden. Daarin wordt uitgelegd wat je als medewerker en leidinggevende kunt doen om een gesprek te initiëren en voor te bereiden. Ook lees je over de structuur van een gesprek, hoe je het vervolg kunt geven en andere tips.

Voor medewerkers

Voor leidinggevenden

Het feedbackformulier helpt om feedback op te halen ter voorbereiding van je gesprek. Daarmee kun je je collega's vragen hoe zij vinden dat jij je werkzaamheden vervult en hoe zij de samenwerking met jou ervaren.

In juli 2024 komt een gesprekstool beschikbaar om je te helpen bij het gesprek over welzijn. Het model van Positieve gezondheid staat hierin centraal. Je kunt ter voorbereiding op je GROW-gesprek dit model invullen. Het maakt zichtbaar wat er speelt en wat belangrijk is. Het gesprek erover geeft inzicht in mogelijke oplossingen. Je hoeft niet het hele model te gebruiken; het kan ook over één onderwerp uit dit model gaan.

GROW gaat ook over ons persoonlijk leiderschap; dat is essentieel voor onze universiteit als open en lerende organisatie. Iedereen werkt samen om tot resultaten te komen, als onderdeel van bijvoorbeeld een team of groep. Dat vraagt persoonlijk leiderschap van iedereen, dus niet alleen van leidinggevenden.

Leiderschap is niet alleen een essentiële kwaliteit voor zelfreflectie en talentontwikkeling, maar is ook nodig om elkaar te begrijpen. Door constructieve feedback te geven, te ontvangen en elkaar te ondersteunen kunnen we samenwerken op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid.

De leiderschapscompetenties helpen om in de voorbereiding van een GROW-gesprek te kijken naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Het geeft je inzicht in je talenten en uitdagingen en biedt concrete voorbeelden van welk gedrag daarbij hoort. Bekijk de zelfstart of de animatie over leiderschap voor meer informatie.

In het online formulier (te vinden in de GROW-tegel die vanaf 1 september beschikbaar is op het Serviceplein) kun je aan de slag met je GROW-verslag. Via de quickstart GROW-verslag vind je praktische instructies voor het gebruik van de GROW-tegel en de verslaglegging van de verschillende soorten gesprekken. In de quickstart staan de belangrijkste functionaliteiten van het online formulier, bijvoorbeeld wat de verschillende knoppen en symbolen betekenen en hoe je het verslag deelt met je leidinggevende of medewerker.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.