Universiteit Leiden

nl en

Intervisiecoaching

Je wilt een nieuwe stap zetten in je loopbaan? Als wetenschappelijk en ondersteunend personeel van de Universiteit Leiden kun je gebruikmaken van verschillende mogelijkheden voor loopbaanbegeleiding en -advies van de Universiteit Leiden, zoals intervisiecoaching.

Een intervisiegroep is een groep van een aantal professionals die samen reflecteren op hun eigen en elkaars professionele handelen.

Inhoud

Een intervisiecoach begeleidt een intervisiegroep tijdens 3 tot 5 bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten leer je als groep om op gestructureerde wijze werkgerelateerde vraagstukken met elkaar te bespreken aan de hand van verschillende werkvormen. Hierna gaat de groep zelfstandig aan de slag. Tijdens het traject breng je om beurten een casus of probleem uit de praktijk in. Hierna proberen de andere deelnemers de casus of het probleem zo helder mogelijk te krijgen door de inbrenger te bevragen en tips te geven voor mogelijke oplossingen.

Resultaat

Aan de hand van intervisiecoaching krijg je meer inzicht in je manier van werken en wat je kunt verbeteren. Je leert duidelijke vragen te stellen, door te vragen en actief te luisteren. Daarnaast leer je om op een gestructureerde manier te reflecteren op je eigen professionele handelen en die van je collega’s.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over intervisiecoaching kun je contact opnemen met één van de loopbaanadviseurs of een mail sturen naar coaching@bb.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.