Universiteit Leiden

nl en

Mobiliteit

Heb je bepaalde kwaliteiten die je op je werk verder zou willen ontwikkelen? Of vraag je je af of je nog wel op de juiste plek zit en zou je graag wat anders willen, maar weet je niet wat of waar je moet beginnen?

Als medewerkers binnen de universiteit van functie of organisatieonderdeel willen wisselen, dan stimuleert de Universiteit Leiden dat. Een nieuwe werkplek biedt inspiratie en de mogelijkheid tot groei. Interne mobiliteit leidt tot duurzame inzetbaarheid, tevreden medewerkers, behoud van kwaliteiten en het vergroot de wendbaarheid van onze organisatie.

Het jaarlijkse Resultaat- en Ontwikkelingsgesprek (R&O gesprek) is hét moment om met je leidinggevende te bespreken welke kant je op wilt in je loopbaan en wat je daarvoor nodig hebt. Mogelijk kan de beweging naar een volgende stap worden meegenomen in je persoonlijk ontwikkelingsplan.

Maak een afspraak met de coördinator loopbaanontwikkeling OBP, als je interesse hebt in een andere functie binnen de universiteit. Samen kun je verkennen of er passende interne vacatures zijn. Als je je verder wilt ontwikkelen, of ondersteuning wilt bij het oriënteren op de volgende stap in je loopbaan, zijn er diverse opties zoals opleidingen, coaching en loopbaanbegeleiding. Of maak eens kennis op een andere afdeling, bijvoorbeeld als je bij HRM, Financiën of Communicatie werkt. De universiteit faciliteert interne stages voor OBP op deze afdelingen. Het gaat om stages voor een korte periode, van een paar dagen tot een maand.

Door bij of verder te leren, vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. HRM Learning & Development biedt diverse mogelijkheden, waaronder de cursus Competenties en drijfveren. Deze training geeft je meer inzicht in jouw loopbaanmogelijkheden zodat je jezelf duidelijker en sterker kunt profileren. Of denk aan coaching op het gebied van Persoonlijke effectiviteit. Hier leer je om bepaalde (denk- en gedrag)patronen te doorbreken die je in jouw werk belemmeren of om meer energie en plezier uit je werk te halen. Volg kosteloos en online één of meerdere van onderstaande trainingen op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling bij New Heroes.

Inloggen op de website van New Heroes doe je met je eigen ULCN-account en kan thuis of op het werk. Ook alle andere trainingen uit hun aanbod zijn kosteloos te volgen.

Kijk regelmatig op de vacaturesite van de universiteit. Iedere dinsdag worden nieuwe vacatures geplaatst. Als interne kandidaat heb je bij gelijke geschiktheid voorrang. Voor vacatures binnen de academische wereld kun je terecht op academictransfer.nl. Andere relevante vacaturepagina's zijn intermediair.nl en LinkedIn jobs.

Ben je leidinggevende van een medewerker die toe is aan een volgende stap? Het jaarlijkse Resultaat- en Ontwikkelingsgesprek (R&O gesprek) is hét moment om te evalueren en om eventuele opleidingswensen of een gewenste loopbaanstap te bespreken. Wijs je medewerker op de mogelijkheden op het gebied van coaching, loopbaanbegeleiding en opleidingen die op deze pagina genoemd worden.

Hulp nodig bij het voeren van gesprekken over persoonlijke ontwikkeling? Help je medewerkers groeien is een training van New Heroes voor leidinggevenden. In deze training leer je hoe je persoonlijke ontwikkeling op de kaart zet bij jouw medewerkers, het gesprek aangaat en medewerkers blijft activeren en motiveren.

Om de interne mobiliteit van medewerkers in de regiekolommen P&O, Financiën, ICT, Communicatie, Juridische Zaken, Onderwijsadministratie, en die van facultaire beleidsmedewerkers en instituutsmanagers te bevorderen zijn beleidsafspraken gemaakt. Deze afspraken hebben betrekking op de werving, selectie en mobiliteit van deze groep medewerkers. Denk hierbij aan de samenstelling van de selectiecommissie, de mobiliteitsclausule in de arbeidsovereenkomst en afspraken over interne openstelling van vacatures.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.