Universiteit Leiden

nl en

Vluchtelingen

De Universiteit Leiden steunt vervolgde en bedreigde studenten en wetenschappers via het Scholars at Risk programma. Dat is een netwerk van onderwijsinstellingen in 35 landen. Hiervoor werken we nauw samen met vluchtelingenorganisatie UAF, dat inzet op studie en werk voor hoger opgeleide vluchtelingen.

Scholars at Risk programma

Via het Scholars at Risk programma worden vervolgde en bedreigde wetenschappers in staat gesteld om hun onderzoek en onderwijs in een veilige omgeving voort te zetten. Sinds 2009 hebben verschillende Scholars bij de universiteit hun PhD afgerond of de gelegenheid gehad een PhD-voorstel te schrijven.

Convenant

De samenwerking tussen de Universiteit Leiden en het UAF is vastgelegd in een convenant. Hierin staan afspraken die betrekking hebben op de ondersteuning van zowel studenten als wetenschappers.

Meeting Point 

Het Meeting Point is een ontmoetingsplek voor vluchteling-, eerste generatiestudenten en studenten uit Caribisch Nederland en Suriname. Hier vinden studenten, die recent naar Nederland zijn gekomen, hulp en begeleiding bij het vinden van hun weg binnen de universiteit.

Meer informatie

Voor meer informatie over plaatsing en financiering van bedreigde wetenschappers, kunt u contact opnemen met Marlon van Leeuwen (HRM). Voor meer informatie over studenten die via het UAF-programma bij ons studeren, neemt u contact op met het secretariaat van de afdeling Student Support Services (SOZ).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.