Universiteit Leiden

nl en

Nabestaandenverzekering

Bij overlijden vallen nabestaanden in de meeste gevallen terug qua inkomen. U kunt daarom als medewerker van de universiteit via Loyalis een aanvullende nabestaandenverzekering afsluiten. Om te voorkomen dat u uw nabestaanden achterlaat met financiële stress.

Hoe werkt het?

Een nabestaandenverzekering vult het inkomen van uw partner en/of gezin maandelijks aan. Het komt bovenop een eventuele uitkering uit de Algemene nabestaandenwet (Anw) en het NabestaandenPensioen dat u via het ABP opbouwt. De premie van de aanvullende nabestaandenverzekering hangt af van de keuzes die u maakt, zoals de gewenste maandelijkse uitkering na overlijden.

Aanmelden voor de nabestaandenverzekering

Meedoen met de aanvullende nabestaandenverzekering bij Loyalis is vrijwillig. U kunt zich aanmelden via de website van Loyalis, of neem contact op met het PSSC Servicepunt.

Meer weten

Heeft u vragen over de voorwaarden en dekking van de nabestaandenverzekering? Neem dan een kijkje op de website van Loyalis.

Aanvullende verzekering voor wegvallen Anw-compensatie

Het wegvallen van de compensatie kan aanzienlijke financiële consequenties hebben voor de nabestaanden. De impact verschilt van persoon tot persoon. Om inzicht te krijgen in de gevolgen voor u, kunt u in mijnabp.nl nagaan wat de wijzigingen concreet betekenen. Mogelijk komt u tot de conclusie dat het verstandig is om een aanvullende verzekering af te sluiten om het wegvallen van de Anw-compensatie (deels) op te vangen. De Universiteit Leiden heeft tegen gunstige voorwaarden een overeenkomst met verzekeraar elipslife gesloten. 

Wat is Anw-compensatie?

Als u overlijdt, heeft uw partner mogelijk recht op een wettelijke uitkering van de overheid. Dat is geregeld via de Algemene nabestaandenwet (Anw). Krijgt uw partner geen of maar een gedeeltelijke Anw-uitkering van de overheid? Dan vulde het pensioenfonds ABP voor 1 mei 2018 het nabestaandenpensioen in sommige situaties aan. We noemden dat Anw-compensatie. Vanaf 1 mei 2018 is die compensatie vervallen. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie