Universiteit Leiden

nl en

Nabestaandenverzekering

Bij overlijden vallen nabestaanden in de meeste gevallen terug qua inkomen. U kunt daarom als medewerker van de universiteit via Loyalis een aanvullende nabestaandenverzekering afsluiten. Om te voorkomen dat u uw nabestaanden achterlaat met financiële stress.

Hoe werkt het?

Een nabestaandenverzekering vult het inkomen van uw partner en/of gezin maandelijks aan. Het komt bovenop een eventuele uitkering uit de Algemene nabestaandenwet (Anw) en het NabestaandenPensioen dat u via het ABP opbouwt. De premie van de aanvullende nabestaandenverzekering hangt af van de keuzes die u maakt, zoals de gewenste maandelijkse uitkering na overlijden.

Aanmelden voor de nabestaandenverzekering

Meedoen met de aanvullende nabestaandenverzekering bij Loyalis is vrijwillig. U kunt zich aanmelden via de website van Loyalis.

Meer weten

Heeft u vragen over de voorwaarden en dekking van de nabestaandenverzekering? Neem dan een kijkje op de website van Loyalis.

Opvangen ANW-hiaat

De Algemene Nabestaanden Wet (Anw)-compensatie van ABP vervalt in 2018. Mogelijk komt u tot de conclusie dat het verstandig is om een aanvullende verzekering af te sluiten om het wegvallen van de Anw-compensatie (deels) op te vangen. De Universiteit Leiden heeft tegen gunstige voorwaarden een overeenkomst met verzekeraar elipslife gesloten, meld u hier aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie