Universiteit Leiden

nl en

Wiskunde en Natuurwetenschappen

Vanaf de start van het academisch jaar 2020-2021 vervangt de universiteit Blackboard door Brightspace als digitale leeromgeving. De komende periode staat in het teken van het informeren en trainen van docenten op onze faculteit.

De coronacrisis heeft inmiddels voor veel uitdagingen gezorgd. Om deze reden is gekeken hoe wij docenten, in deze nieuwe situatie, het beste kunnen ondersteunen.

Brightspace-indruk: neem alvast een kijkje!
Elke docent heeft al toegang tot Brightspace (https://brightspace.universiteitleiden.nl). Iedere docent beschikt daarnaast standaard over een ‘Sandbox’: een persoonlijke experimenteeromgeving waar anderen geen toegang toe hebben.

Brightspace leren kennen: online trainingen en instructies
Er zijn diverse mogelijkheden om Brightspace te leren kennen en eigen te maken. In Brightspace zelf vind je de ‘Brightspace Online Training’ die elk moment geraadpleegd kan worden. Vind je de training niet in Brightspace? Stuur dan een mail naar: brightspace@science.leidenuniv.nl.

Daarnaast zijn er diverse online handleidingen en instructievideo’s te vinden op:  https://universiteitleiden.screenstepslive.com/. Het centrale Brightspaceteam heeft naast geschreven handleidingen ook algemene instructievideo's gemaakt. Deze video's bespreken Brightspace-functionaliteiten zoals Grades, Assignments, Course Builder, Discussions en Announcements. De video's zijn hier te vinden.

Brightspace inrichten: zelf doen of laten doen?
Wij staan klaar om je maximaal te ondersteunen: we kunnen de omgeving uit Blackboard, na een korte afstemming, volledig overzetten naar Brightspace. Je hoeft ons werk dan alleen te controleren. Natuurlijk mag je het ook zelf doen. Brightspace wijst zichzelf in de meeste gevallen. Ook dán staan we klaar om te helpen.

Brightspace-planning: wanneer is mijn vak aan de beurt?
Alle omgevingen voor komend collegejaar staan al klaar. Veelal nog leeg en zonder toegevoegde docenten. Het projectteam is volop bezig om de Blackboardomgevingen om te zetten naar Brightspace en/of docenten te ondersteunen bij de inrichting van Brightspace. Voor de migratie starten we met vakken uit blok 1, daarna gaan we aan de slag met vakken uit blok 2, etc.

Vragen?

Heb je op dit moment vragen? Neem dan contact op met Bart Monsma via: brightspace@science.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.