Universiteit Leiden

nl en

Mobiliteit en vaardigheden voor mobiliteit

EuniWell richt zich op het voorbereiden van medewerkers en studenten op een actieve deelname en bijdrage aan het welzijn van de maatschappij en de omgeving op Europees en wereldwijd niveau. De vaardigheden die hieraan bijdragen worden gedeeltelijk verzameld onder de term ‘mobility skills’ of mobiliteitsvaardigheden. Deze vaardigheden zijn gericht op taal en communicatie, waardoor jouw mobiliteit wordt vergroot. Je kunt makkelijk(er) schakelen tussen talen en communiceren met gesprekspartners met diverse (talige) achtergronden.

Volg cursussen om jouw mobiliteit te vergroten

Alle medewerkers en studenten worden gevraagd ter voorbereiding op hun uitwisseling of periode in het buitenland een aantal cursussen te volgen op het gebied van mobiliteit. Deze vaardigheden verzamelen we onder de term 'EUniWell Mobility Skills (EMS)'. Zo versterk je jouw taalcompetenties en wordt het collectieve begrip en belang van minder dominante talen in Europa vergroot.

Raadpleeg de studiegids voor cursussen

De cursussen die toegankelijk zijn voor uitwisseling zijn verzameld in de Studiegids. Het aanbod aan cursussen die te maken hebben met mobiliteit wisselt per semester. Gebruik zoektermen zoals interculturele communicatie, cross-culturele communicatie, intercomprehensie, en interlanguage om relevante vakken te vinden. Daarnaast worden taalvaardigheidscursussen in verschillende van de EUniWell talen aangeboden. De EUniWell talen zijn Nederlands, Engels, Frans, Duits, Hongaars, Italiaans, en Zweeds.

Meer informatie

Voor meer informatie zie de pagina 'EUniWell Mobiliy Skills' op de website van EUniWell (in Engels). Voor vragen kun je contact opnemen met het Leiden EUniWell Project Team via de mail: euniwell@bb.leidenuniv.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.