Universiteit Leiden

nl en

Over EUniWell

EUniWell is ontstaan uit het 'European University Initiative' en verenigt de acht universiteiten van Birmingham, Florence, Keulen, Leiden, Linnaeus, Murcia, Nantes en Semmelweis. Samen met 102 geassocieerde partners uit acht verschillende regio's van Europa biedt deze alliantie aan studenten, onderzoekers en docenten nieuwe, internationale mogelijkheden voor samenwerking, mobiliteit en ontwikkeling op het gebied van welzijn.

Over grenzen heen kijken

De acht universiteiten willen laten zien dat diversiteit en het werken over disciplinaire en nationale grenzen heen de beste manier is om de uitdagingen op het gebied van het welzijn binnen de universiteit, in de samenleving en wereldwijd aan te pakken. EUniWell stimuleert hiervoor baanbrekend onderzoek en innovatie in onderwijs en opleiding. De alliantie richt zich op vier interdisciplinaire onderzoeksgebieden die zijn afgestemd op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties:

  • Gezondheid en welzijn
  • Individueel en sociaal welzijn
  • Leefomgeving en klimaat
  • Opleiden en verder professionaliseren docenten

Werkpakketten: wie doet wat?

De taken en zogenaamde deliverables worden uitgevoerd door collega's van alle universiteiten. De werkzaamheden zijn verdeeld in werkpakketten en werkgroepen. Meer informatie over wie waar bij betrokken is vind je onder 'Werkpakketten'. 

Vragen of meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over EUniWell. Neem dan contact op met het Projectteam via: euniwell@bb.leidenuniv.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.