Universiteit Leiden

nl en

Digitaal toetsen op locatie

 Zowel in Leiden als in Den Haag zijn er ruimtes beschikbaar om in kleine en grote groepen digitaal te toetsen. Deze toetsen worden altijd via Remindo afgenomen. 

Toetslocaties

Digitale toetsen kunnen worden afgenomen op verschillende locaties in Den Haag en Leiden. Bekijk hier de capaciteit van de zalen die geschikt zijn voor digitaal toetsen. 

Vraag bij je studiecoördinator tijdig een zaal aan. Laat hen de zaal iets ruimer inboeken om eventuele uitloop mogelijk te maken. Digitale tentamens moeten tijdens kantooruren plaatsvinden als je technische support op locatie wilt hebben.

Tentamenopzet

Digitale tentamens op locatie kunnen worden afgenomen via onderstaande 3 opties. Streef er bij voorkeur naar dat binnen één vak alle digitale tentamens dezelfde soort afname hebben.

In het Universitair Sport Centrum wordt op universitaire Chromebooks getoetst. Hier kunnen momenteel maximaal 936 studenten tegelijk een toets afnemen. Er is geen minimale groepsgrootte. De Chromebooks zijn beveiligd, waardoor studenten alleen toegang hebben tot de toetsomgeving.  Surveillanten lopen rond in de zaal om spieken te voorkomen. Let op: Typen in vreemde talen wordt momenteel nog niet ondersteund op de Chromebooks.

Bekijk hier de uitleg over het maken van een digitale toets in het USC voor studenten voor een impressie:

Toetsen in het USC

In het Lipsius en Wijnhaven zijn computerzalen waar studenten de toets op de vaste computer in de zaal maken. Studenten maken de toets in full-screen mode, waardoor ze geen andere websites kunnen raadplegen, en jij als docent surveilleert daarnaast om fraude te voorkomen.

In zalen zonder computers, maar met voldoende stopcontacten, kan er ook digitaal getoetst worden. Studenten nemen dan hun eigen laptop mee naar de zaal: Bring Your Own Device (BYOD). BYOD tentamens worden enkel afgeschermd door middel van de full-screen modus van Remindo. Deze toetsvorm vergt dus wel goede surveillance.

Er zijn leenlaptops beschikbaar om studenten zonder laptop of met technische problemen te ondersteunen.

Het toetsen met een eigen laptop is met name handig voor toetsen in talen met andere alfabetten of vreemde karakters. Is dit voor jouw tentamen niet het geval? Dan heeft het toetsen in een computerzaal of in het USC de voorkeur boven een Bring Your Own Device toets.

Aanvragen

Zodra zaal, datum en tijd bekend zijn, dien je een aanvraag voor het digitaliseren van je tentamen in bij ECOLe.

Digitale toetsen kunnen in principe niet afgenomen worden in zalen die niet in het overzicht staan. Lukt het je echt niet om een ruimte te boeken door overbezetting? Dan kan in overleg met ECOLe ook in andere zalen getoets worden met behulp van powerbanks. Dit wordt alleen ondersteund in Leiden tot 90 studenten verdeeld over maximaal 2 nagelegen zalen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.