Universiteit Leiden

nl en

Digitaal tentamineren op locatie

Zowel in Leiden als in Den Haag zijn er ruimtes beschikbaar om in kleine en grote groepen digitaal te toetsen. Deze toetsen worden altijd via Remindo afgenomen. Rechts vind je het overzicht van de zalen die geschikt zijn voor digitaal toetsen. 

Vraag bij je studiecoördinator tijdig een zaal aan. Laat hen de zaal iets ruimer inboeken; houd rekening met de opstart, extra-tijders en eventuele uitloop. Technische support op locatie is alleen mogelijk tijdens kantooruren.

Toetslocaties

Digitale tentamens op locatie kunnen worden afgenomen via de onderstaande 3 opties. Streef er bij voorkeur naar om binnen een vak alle digitale tentamens op dezelfde wijze af te nemen.

In het Universitair Sport Centrum wordt op universitaire Chromebooks getoetst. De Chromebooks zijn beveiligd, waardoor studenten alleen toegang hebben tot de toetsomgeving. Surveillanten lopen rond in de zaal om spieken te voorkomen. Momenteel kunnen hier maximaal 936 studenten tegelijk een toets afnemen. Er is geen minimaal vereiste groepsgrootte. 

Let op: Typen in vreemde talen wordt momenteel nog niet ondersteund op de Chromebooks.

Bekijk hier de Digital assessment guide USC om een impressie te krijgen van hoe toetsen in het USC is voor je studenten.

Bekijk hier de uitleg over het maken van een digitale toets in het USC voor studenten voor een impressie:

Toetsen in het USC

In de computerzalen in het Lipsius en Wijnhaven zijn vaste computers aanwezig waarop getoetst kan worden. Studenten maken hun tentamen in full-screen mode, waardoor ze geen andere websites kunnen raadplegen. Jij, als docent, surveilleert daarnaast om fraude te voorkomen.

Er kan ook digitaal getoetst worden in reguliere zalen. Studenten nemen dan hun eigen laptop mee naar de zaal: Bring Your Own Device (BYOD). Tenzij het een zeer kort tentamen is moeten er dan natuurlijk wel voldoende stopcontacten aanwezig zijn. Bekijk het zalenoverzicht om te zien welke zalen hiervoor geschikt zijn.

Studenten maken hun tentamen in full-screen mode, waardoor ze geen andere websites kunnen raadplegen. Jij, als docent, surveilleert daarnaast om fraude te voorkomen. 

Het toetsen met een eigen laptop is bij uitstek handig voor toetsen in talen met andere alfabetten of vreemde karakters.

Er zijn leenlaptops beschikbaar om studenten zonder laptop of met technische problemen te ondersteunen.

Aanvragen

Dien je aanvraag voor het digitaliseren van je tentamen in bij ECOLe zodra locatie, datum en tijd bekend zijn.

Digitale toetsen kunnen in principe niet afgenomen worden in zalen die niet in het overzicht staan. Lukt het je echt niet om een ruimte te boeken door overbezetting? Dan kan in overleg met ECOLe ook in andere zalen getoetst worden, mogelijk met behulp van powerbanks. Dit wordt alleen ondersteund in Leiden, met uiterlijk 90 studenten verdeeld over maximaal 2 nabijgelegen zalen. Mail naar ecole@hum.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.