Universiteit Leiden

nl en

FGW Blended - in coronatijd

Wat kan, wat kan een beetje en wat kan niet bij onze faculteit, in tijden van corona? Voor die vragen bieden we deze startpagina met informatie voor onze faculteit, zolang corona ons werk beheerst. We verwijzen door naar de universitaire website als dat beter is.

Zie ook de centrale corona-updates

Deze facultaire site is een aanvulling op / uitwerking van universitaire corona-informatie en -updates.

Updates

Het demissionaire kabinet heeft op 26 november nieuwe maatregelen afgekondigd. Voor studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden zijn er een paar kleine aanpassingen in de maatregelen, onder andere voor sportfaciliteiten en horeca.

Lees hier de universitaire update.

De universiteit heeft deze uitgebreide update geplaatst. 

In aanvulling daarop geldt onderstaande informatie voor het onderwijs bij  FGW.


Beste collega’s (docenten, studiecoördinatoren, opleidingsvoorzitters), 

Ook voor het Hoger Onderwijs heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen afgekondigd nu de besmettingscijfers weer stijgen. De maximale groepsgrootte wordt weer beperkt tot 75 studenten (deze maatregel geldt in ieder geval de komende drie weken). Helaas vergt dat aanpassingen en moeten we van jullie toch weer extra inzet vragen. De maatregel gaat voor de Universiteit Leiden dinsdag 16 november in.

Om de groepsgrootte tot 75 studenten te beperken, kan voor een van de volgende opties worden gekozen. De opleiding is hier vrij in:

a. Zelf een groepsindeling maken (bijv. de ene week studenten met de achternaam beginnend met A t/m L, de week erop M t/m Z; dit kan via Brightspace worden gecommuniceerd). Indien de opnameapparatuur hiervoor in de collegezaal beschikbaar is, kan het hoorcollege worden opgenomen of gestreamd. De opname kan op Brightspace worden geplaatst. Livestreams zijn mogelijk in de grote zalen van Lipsius (003, 005, 011, 019, 028).
Voor een livestream kan een link worden aangevraagd via weblectures@hum.leidenuniv.nl. Meer informatie over o.a. weblectures en kennisclips vind je online onder het kopje Onderwijs bij FGW.

b. Overstappen op online onderwijs (in Kaltura, MSTeams of Zoom). Het verzoek is om hier terughoudend mee om te gaan.

c. De docent stelt voorafgaand aan het college eerder opgenomen videocolleges of kennisclips beschikbaar aan de studenten. Daarnaast moeten dan wel live online colleges plaatsvinden die dienen als interactieve vragensessie of voor discussie over de stof. (De komende tijd nog nieuwe weblectures vooraf opnemen kan slechts in beperkte mate worden ondersteund.)

Het is belangrijk dat docenten reeds aanstaande maandag 15 november de studenten die deelnemen aan het college informeren over de gemaakte keuze. Voor eventuele vragen kun je terecht bij de commissie onderwijsvoorbereiding (Karin van der Zeeuw en Joëlle Koning) via het e-mailadres: onderwijsvoorb@hum.leidenuniv.nl

Geef s.v.p. je keuze uit bovengenoemde opties door aan onderwijsvoorbereiding, zodat we weten welk deel van het onderwijs online is. Vraag tevens de studiecoördinator of de onderwijsadministratie om MyTimetable aan te passen.

We wachten de overheidsinstructies voor over drie weken af, maar ook als we dan met >75 weer on campus zouden mogen, kan de docent zelf beslissen om desgewenst de laatste twee weken de gekozen optie voort te zetten.

Veel dank voor jullie medewerking!

Hartelijke groet,
namens het Faculteitsbestuur,

Mirjam de Baar en Jeroen Touwen,
Vice-decanen Faculteit Geesteswetenschappen

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie op 2 november nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen gelden vanaf zaterdag 6 november en vanaf dat moment passen wij de nieuwe regels toe binnen de universiteit. De nieuwe maatregelen zijn opgenomen in een nieuwe versie van het Campusprotocol.

De belangrijkste punten uit het nieuwe protocol: 

  • Met ingang van 6 november 2021 is het weer verplicht om een mondkapje te dragen als je je verplaatst in de gebouwen van de universiteit. Het mondkapje kan af zodra je op een werk- of studieplek zit.
  • Het thuiswerkadvies voor medewerkers is gewijzigd: we werken minstens de helft van de werktijd thuis. Medewerkers en leidinggevenden bespreken samen hoe zij dit vormgeven.
  • Horecagelegenheden en het sportcentrum blijven voor medewerkers en studenten vrij toegankelijk. Voor externen is het coronatoegangsbewijs nodig. Kijk voor de regels van het sportcentrum op de website.
  • De Hortus botanicus is alleen toegankelijk met het coronatoegangsbewijs.
  • Houd afstand waar mogelijk, mijd drukte en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Let op: in de gebouwen van het LUMC gelden mogelijk andere regels.

Doe altijd de coronacheck voordat je naar de universiteit komt. Heb je verkoudheids- en/of andere op corona gelijkende klachten en test je negatief? Houd rekening met je omgeving en blijf thuis tot de ergste klachten voorbij zijn.

Wil je reageren op deze site, neem dan contact op met Communicatie en Marketing, Nathalie Borst of Joost van der Sluijs

Zoek je naar een antwoord op een corona-gerelateerde vraag, stuur een e-mail aan: coronavragenmdw@hum.leidenuniv.nl
Voor studenten: coronavragenstud@hum.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.