Universiteit Leiden

nl en

Inschrijven op onderwijs

Er zijn veel verschillende werkwijzen waarop inschrijvingen voor werkgroepen, (hoor)colleges, minoren en tentamens bij opleidingen verlopen. Vaak regelt de student dit zelf in uSis, maar soms neemt de onderwijsadministratie deze taak op zich.

In het project Inschrijven op onderwijs bekijken we hoe we het inschrijfproces, het uitschrijfproces en de inschrijftermijnen voor studenten, onderwijsondersteunende medewerkers en studenten over opleidingen heen logischer, efficiënter en eenduidiger kunnen inrichten. 

Binnen het project Digitaal studentenportaal werken we aan de ontwikkeling van één digitale plek waar studenten essentiële informatie kunnen vinden om hun studie te organiseren. Op deze centrale plek kunnen studenten zich straks via ‘MyStudymap’ eenvoudig inschrijven voor vakken en tentamens. 

Sian Deng

Student

Sian Deng

“Als ik me ga inschrijven voor een werkgroep wil ik me ook direct kunnen inschrijven voor een tentamen, maar dat kan niet. Ik moet wachten tot de inschrijfperiode voor tentamens open gaat en dan niet vergeten me in te schrijven. Een onnodige extra handeling in mijn optiek. Daarbij komt dat er bij iedere faculteit een andere procedure geldt voor het inschrijven: ik weet echt niet meer waar nu welke regels gelden…”

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.