Universiteit Leiden

nl en

Roostering

Het project Roostering richt zich op het logischer en eenvoudiger inrichten van het roosterproces en het verbeteren van de informatievoorziening rondom roosters voor zowel studenten als medewerkers.

In de eerste fase van het project is gewerkt aan het verbeteren van de publicatie van roosterinformatie en is de roosterpublicatietool MyTimetable geïmplementeerd. Vanaf begin 2021 gebruikt Universiteit Leiden, met uitzondering van het LUMC, deze tool. MyTimetable laat het rooster op een eenvoudige, gepersonaliseerde en overzichtelijke wijze zien en geeft een compleet overzicht van alle onderwijsactiviteiten. Daarnaast kunnen studenten en docenten met deze tool hun persoonlijke rooster gemakkelijk importeren in hun eigen agenda. 

Momenteel wordt, na het doorlopen van een Europees aanbestedingstraject, door een Centraal Implementatieteam, gewerkt aan de voorbereiding op de universiteitsbrede invoering van de roosterapplicatie TermTime. In dit team zijn alle faculteiten van de Universiteit Leiden vertegenwoordigd. Doel is om de nieuwe roosterapplicatie in academisch jaar 2022-2023 in te zetten bij het maken van de onderwijs- en tentamenroosters vanaf het tweede semester.

Myrthe

Student

Myrthe

“Met de komst van MyTimetable weet ik mijn rooster nu een stuk gemakkelijker te vinden. Voorheen was het echt een doolhof om bij mijn rooster te komen. De manier waarop mijn rooster nu gepresenteerd wordt is ook een stuk overzichtelijker.”

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.