Universiteit Leiden

nl en

Hippo-cms-testomgeving?

Soms ben je op zoek naar een omgeving om even iets te testen voordat je iets op Productie zet.

Je kunt hiervoor de A-omgeving (acceptatie) gebruiken. De A-omgeving is een exacte kopie van de P-omgeving (productie) en kan gebruikt worden om iets even te testen, voordat je een artikel of bericht ‘officieel’ op de Productie omgeving plaatst.

Nagenoeg iedereen met een Productie account, zou toegang moeten hebben tot de A-omgeving. Zo ga je ernaartoe:
-    Ga binnen het universitaire netwerk naar een webbrowser naar keuze. Dit kan Chrome, Firefox, IE11, Edge of Safari zijn. (Via remote access is alleen IE11 beschikbaar)
-    Open het cms:  https://cms-a.universiteitleiden.nl en log in met jouw ULCN naam en wachtwoord (zelfde als wanneer je inlogt op P:)
-    Open de frontend: https://www-a.universiteitleiden.nl

LET OP!
Wij van Functioneel Beheer Hippo beschouwen alle ingevoerde content op A: als ‘dummy / test’  content die te allen tijde weer verwijderd kan worden. Dit laatste gebeurd sowieso iedere 3 weken, maar kan ook tussendoor plaatsvinden. Jouw testcontent kan dus na een dag alweer verdwenen zijn.
Het kan incidenteel voorkomen dat je tijdelijk niet kunt inloggen op de A-omgeving. Op zo’n moment wordt er waarschijnlijk een deploy of release uitgevoerd. Probeer het dan na een uur nog eens.

Als alternatief kun je ook de preview-functie gebruiken. Hiermee kun je ongepubliceerde documenten previewen. zie hier

Toch problemen?
Als er gedurende het werken op de A-omgeving vragen en of issues zijn, of je kunt niet inloggen, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de hoofdredacteur van jouw faculteit- en of organisatieonderdeel.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.