Universiteit Leiden

nl en

Update PDF-bestanden

PDF-bestanden komen veel voor op de universitaire websites. Hoe update je deze en andere bestandstypes eigenlijk, zonder dat je jezelf in de nesten werkt met broken links, 404-pagina's etc. Hieronder een beknopte uitleg.

Het updaten van een .pdf of ander bestandstype is relatief eenvoudig. Dit voorbeeld richt zich op .pdf bestanden, maar hetzelfde principe gaat op voor Word, Excel, Powerpoint ea. bestanden. 

Pas het originele document aan en sla deze op als .pdf met exact dezelfde naam als de .pdf die reeds in gebruik is in Hippo/Bloomreach. Het aanpassen gebeurd buiten het CMS om. Vervolgens log je in op Hippo/Bloomreach en ga je naar Content --> Bestanden en zoek je jouw 'oude' .pdf erbij. Klik op bewerk, selecteer jouw nieuwe bestand en druk op OK. Je zult alleen aan de bestandsgrootte kunnen zien dat je het bestand geupdate of vervangen hebt, immers de naamgeving is exact hetzelfde.

Waarom dezelfde bestandsnaam?

De bestandsnaam wordt meegegeven in de url van de pagina. Bijvoorbeeld: https://www.medewerkers.universiteitleiden.nl/ binaries/content/assets/ul2staff/vr/hippo-cms-handleidingen/ hippo-cms-releasenotes-sprint-97.pdf

Als jij een aanpassing maakt in het .pdf bestand met naam "Hippo cms releasenotes sprint 97" en je slaat het onder een andere naam op, dan 'breekt' de link op onze voorbeeldpagina. De bezoeker krijgt dan een 404 page-not-found te zien. Kortom altijd dezelfde naam blijven gebruiken bij een aanpassing.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.