Universiteit Leiden

nl en

XSLT, Contact, Uitgelicht

Een contentblok is een klein blokje aan de rechterkant van de pagina. Op de bibliotheeksite kun je op contentpagina’s meerdere soorten contentblokjes koppelen, namelijk: XSLT-documenten, Uitgelicht en Contact. Op de landingspagina’s kun je alleen XSLT-blokken koppelen.

Elk van deze blokken moet je als apart document aanmaken en publiceren. Hierna kun je ze op de pagina waar je ze wil, toevoegen. Hierdoor kun je gemakkelijk één blokje op meerdere pagina’s neerzetten zonder dat je het steeds opnieuw moet maken.

De contentblokken ‘XSLT, Uitgelicht en Contact’ zijn te vinden in de folder ‘UB-Redactie’.

XSLT-document: met dit document kun je allerlei code toevoegen aan de pagina. Deze documenten worden aangemaakt door een aangewezen persoon omdat deze code mogelijk ook de website kan aantasten.

Contactblok: hiermee kun je snel een korte beschrijving, een foto en de contactgegevens van een persoon tonen, zonder dat bezoekers moeten doorklikken naar het profiel van iemand.

Uitgelicht: met dit blok kun je extra aandacht trekken naar een bepaald onderwerp, een extra toelichting geven bij een bericht of pagina, etc. Het kan twee vormen hebben: een blok met een vaste kleur als achtergrond, of een blok met een afbeelding waar de tekst op of onder staat.

Meer info en een uitgebreide handleiding vind je via de download link hiernaast rechts.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.