Universiteit Leiden

nl en

Beslismodule

Module op de website waarmee bezoekers o.a. de tuition fee en toelatingseisen kunnen achterhalen die voor hen van toepassing zijn.

Met de beslismodule kan een ‘vraag & antwoord’ formulier gemaakt worden, waarmee de bezoeker naar een bepaalde ‘conclusie’ wordt geleidt. De module bestaat uit vragen, antwoorden en conclusies. Tezamen kunnen deze gebundeld worden in een set die gekoppeld kan worden op een opleiding contentpagina.

Open de beslismodule via de knop in het linkermenu van het CMS
LET OP!

Je kunt de beslismodule ook vanuit de content benaderen, maar dit wordt afgeraden. Gebruik altijd de knop zoals hierboven getoond.

Antwoorden

Voor het aanmaken van een antwoord klik je op ‘nieuw document’. Vervolgens geef je een document naam (deze is later niet meer aanpasbaar) en het gewenste antwoord.

Vragen

Voor het aanmaken van een vraag klik je op ‘nieuw document’. Vervolgens geef je een document naam (deze is later niet meer aanpasbaar) en formuleer je de gewenste vraag.  Tenslotte kun je bij elke vraag antwoorden toevoegen door eerst een antwoord te selecteren uit de dropdown en vervolgens op de groene ‘plus’ te drukken. Een antwoord verwijderen kan met de ronde ‘min’

Conclusies

Voor het aanmaken van een conclusie klik je op ‘nieuw document’. Vervolgens geef je een document naam (deze is later niet meer aanpasbaar) en formuleer je de gewenste conclusie.

Sets Voor het aanmaken van een set klik je op ‘nieuw document’. Vervolgens geef je een document naam (deze is later niet meer aanpasbaar) en stel je de gewenste set samen.
Set samenstellen

1.    Selecteer een vraag/vragen om toe te voegen
2.    Selecteer een standaard conclusie. Dit is de conclusie die getoond wordt als de hierna te formulieren combinaties niet worden gemaakt.
3.    Maak alle gewenste combinaties. Met de daarbij gewenste conclusie

 

Aanpassen set? Als je op een later moment bijvoorbeeld een vraag wilt toevoegen aan een set dan krijg je een ‘pop up’ met de tekst dat als je een nieuwe vraag toevoegt, de huidige set (combinaties) komt te vervallen.
Aanpassen vraag, antwoord, conclusie? Vragen, antwoorden en conclusies die zich nog niet in een set bevinden kun je ‘zonder’ nadenken aanpassen. Als een vraag, antwoord of conclusie reeds onderdeel is van een set, dan krijg je een ‘pop up’ met de mededeling dat bijv. de vraag zich in een set bevindt en dat als je de vraag aanpast en opslaat deze aanpassing ook direct zichtbaar is in de set.
Verwijderen vraag, antwoord, conclusie? Als een vraag, antwoord, conclusie zich in een set bevindt dan kan deze niet verwijderd worden.

 

Voorbeeld van een set
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.