Universiteit Leiden

nl en

Vrijeruimtewebsite aanvragen?

Alleen een facultaire hoofdredacteur kan een vrijeruimtewebsite aanvragen. In overleg tussen SCM en de hoofdredacteur wordt beoordeeld of de betreffende content in aanmerking komt voor een vrijeruimtewebsite.

Het aanvraagproces

Redacteuren kunnen uitsluitend via hun hoofdredacteuren een vrijeruimtewebsite aanvragen bij Jos de Kooker, met daarbij de volgende informatie:

  • Titel van de website: [voorbeeld] Oude Sterrewacht
  • De gewenste url: [voorbeeld] https://www.universiteitleiden.nl/oudesterrewacht
  • De gewenste taal: NL, EN of beide
  • De hoofdmenu-items: [voorbeeld] Oude Sterrewacht, Over ons, Bezoek, Agenda, Scholen, Verenigingen, Contact
  • Beoogde redacteuren*: [voorbeeld] Karel Steranijs en Joke Godefroy

* De facultaire hoofdredacteur krijgt standaard toegang tot alle vrijeruimte websites binnen diens faculteit.

Schermafbeelding van de Oude Sterrewacht-website
Oude Sterrewacht

Vervolgstappen

In overleg met de hoofdredacteur wordt besloten of het onderwerp/de site in aanmerking komt voor een vrijeruimtewebsite. Is dit niet het geval, dan worden er alternatieven aangedragen.

Na goedkeuring maakt Jos de Kooker de 'lege' vrijeruimtewebsite aan en autoriseert hij de gewenste redacteuren in het CMS.

Tot slot wordt het beheer overgedragen. Vanaf dit moment mogen de redacteuren zelf de vrijeruimtewebsite onderhouden. Geef alleen aanpassingen in het hoofdmenu door aan Jos de Kooker, omdat redacteuren dit niet zelf kunnen in de Channel Manager. Submenu's kunnen redacteuren wel zelf beheren.

Google Analytics

Elke vrijeruimtewebsite wordt standaard gemeten in het universiteitsbrede Google Analytics-account. Is dit niet genoeg? Vraag dan om toegang tot de analytics van de betreffende website. Geef in dit geval minimaal 1 Gmailadres door aan Jos de Kooker.

Wel of niet vindbaar vanuit externe zoekmachines

Bepaalde vrijeruimtewebsites zijn niet relevant voor externe bezoekers, maar verschijnen wel in de zoekresultaten van externe zoekmachines. Wanneer een vrijeruimtewebsite niet vindbaar moet zijn door externe zoekmachines, geef dit dan aan bij de aanvraag van de site.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.