Universiteit Leiden

nl en

Vrije-ruimte website aanvragen?

Een vrije-ruimte website kan alleen aangevraagd worden door de facultaire hoofdredacteur. In overleg tussen SCM en de hoofdredacteur wordt beoordeeld of de betreffende content in aanmerking komt voor een vrije-ruimte website.

Het aanvraag proces

Redacteuren kunnen uitsluitend via hun hoofdredacteuren een vrije-ruimte site aanvragen bij Jos de Kooker. Daarbij dient men de volgende informatie aan te leveren:

  • Titel van de website: [voorbeeld] Oude Sterrewacht
  • De gewenste url: [voorbeeld] https://www.universiteitleiden.nl/oudesterrewacht
  • De gewenste taal: NL, EN of beiden
  • De hoofdmenu items: [voorbeeld] De Sterrewacht, Over ons, Bezoek, Agenda, Scholen, Verenigingen, Contact
  • Beoogde redacteuren*: [voorbeeld] Karel Steranijs en Joke Godefroy

* De facultaire hoofdredacteur krijgt standaard toegang tot alle vrij-ruimte websites binnen zijn/haar faculteit

Oudesterrewacht
Oudesterrewacht

Vervolg aanvraag

In overleg met de hoofdredacteur wordt besloten of het onderwerp / de site in aanmerking komt voor een vrije-ruimte website. Is dit niet het geval dan worden er alternatieven aangedragen.

Na goedkeuring maakt Jos de Kooker de 'lege' vrije-ruimte site aan en autoriseert de gewenste redacteuren in Hippo.

Tot slot wordt het beheer overgedragen. Vanaf dit moment mogen de redacteuren zelf de vrije-ruimte website onderhouden. Alleen aanpassingen in het hoofdmenu moeten gemaild worden aan Jos de Kooker, omdat redacteuren dit niet zelf kunnen in de Channel Manager. Submenu's kunnen redacteuren wel zelf beheren.

Google analytics

Elke vrije-ruimte website wordt standaard gemeten in het universiteitsbrede Google analytics-account. Is dit niet genoeg? Vraag dan om toegang tot de analytics van de betreffende website. In dit geval moet er minimaal 1 gmail-adres worden doorgegeven aan Jos de Kooker.

Wel of niet vindbaar vanuit externe zoekmachines

Bepaalde vrije ruimte sites zijn niet relevant voor externe bezoekers, maar verschijnen wel in de zoekresultaten van externe zoekmachines. Wanneer een vrije ruimte site niet vindbaar moet zijn door externe zoekmachines, geef dit dan aan bij de aanvraag van de site.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.