Nieuws

In de spotlight: achtergrondinformatie, nieuws en mededelingen over het project Ondersteuningsnetwerken.

Dat Geesteswetenschappen meer dan alleen boeken lezen behelst werd weer fijn duidelijk bij het bezoek aan het Digital Lab en aansluitende vid- en podcast ruimte in het PJ Veth gebouw. Een levendige paneldiscussie over research support gaf ruimte voor vragen en verbinding. En er valt gelukkig nog genoeg van elkaar te leren. Zien we je (weer) bij de volgende LRS on Tour op 17 mei wanneer we langsgaan bij FSW?

Na de geslaagde allereerste Leiden Research Support Conference in september 2021 nodigen wij jullie van harte uit voor de tweede editie. Op 14 juni 2022 staat de hele dag in het teken van samenwerking. Met elkaar en met de onderzoekers. Zet de datum alvast in de agenda.

Wat je kunt verwachten

In verschillende workshoprondes duiken we de diepte in. Er is aandacht voor inhoudelijke thema’s zoals contracten met derden, projectmanagement, project control, datamanagement en vaardigheden. In de middag is er een best practice lab en is de lancering van de Research Support Serious Game. We ontmoeten elkaar deze dag live in PLNT.

Datum: dinsdag 5 april 2022
Tijd: 15:30 -17:30
Bezoekadres: P.J. Veth Gebouw - Leiden

LRS Live event @Geesteswetenschappen komt eraan

Elkaar leren kennen en leren van elkaar. Daar draait het om tijdens de LRS live events. Op 5 april aanstaande zijn we te gast bij de Faculteit de Geesteswetenschappen. Meer info en aanmelden? Bekijk het hele bericht.

Op dinsdag 22 februari 2022 was het zo ver, het eerste weer fysieke LRS Live evenement van het jaar. In een zaal met prachtig uitzicht, boven in het nieuwe gedeelte van het Gorleus heette Lian Olsthoorn van het Leiden Institute of Chemistry (LIC) ons welkom. Het was enorm inspirerend om meer te horen over de werkwijze van het team research support en de ontwikkelingen binnen het instituut. Inge, Christina en Jeanette: ontzettend bedankt. Nieuwsgierig geworden naar hun aanpak? Neem gerust contact op.

Na een inhoudelijke en hilarische quiz (gewonnen door Johan Verweij), liet Monika Timmer een aantal wonderlijke en kleurrijke experimenten met chemische reacties zien.  Een rondleiding door een aantal van de vele labs en testruimtes die het LIC huisvest kon niet ontbreken. We spraken met Karthick Sai Sankar Gupta (NMR Facility Manager) over een aantal extreem sterke magneten en het onderzoek dat daarmee gedaan wordt. De apparatuur in het LIC wordt ook wel gebruikt door onderzoekers van andere faculteiten, zoals het LUMC, en ook door andere universiteiten.

De middag werd afgesloten door de regen te trotseren om bij LAB071 te komen. Hier werden de geanimeerde discussies van eerder voortgezet terwijl er verfrissende versnaperingen, heel toepasselijk, in maatbekers werden geserveerd.

Bekijk de kalender met de komende events tot en met juni 2022 van het Leiden Research Support Netwerk. Reserveer de data in jouw agenda. Meer informatie per activiteit volgt in de loop van de tijd.

Onderzoeksondersteuning voor onderzoeksprojecten: wat komt daar allemaal bij kijken?

De eerste hybride Leiden Research Support Conference - georganiseerd voor en door onderzoeksondersteuners - stond op 27, 28 en 29 september 2021 volledig in het teken van het inrichten van goede onderzoeksondersteuning.