Universiteit Leiden

nl en

Nieuws

In de spotlight: achtergrondinformatie, nieuws en mededelingen over de Ondersteuning wet- en regelgeving en ethiek.

Nieuws

Onderzoekers en ondersteunend personeel krijgen steeds vaker te maken met vragen die niet vanuit één domein beantwoord kunnen worden, maar een antwoord vereisen dat rekening houdt met privacy, veiligheid, ethische, wetenschappelijke en juridische aspecten. Hier is een proces voor nodig. We starten een pilot om dit proces op te zetten.

Pilot van 3 maanden

Vanaf februari 2022 wordt er een pilot van 3 maanden uitgevoerd met de Faculteiten Geesteswetenschappen, Sociale Wetenschappen en Governance and Global Affairs. Deze pilot is een onderdeel van het Leiden Research Support-project gericht op het creëren van een geïntegreerde aanpak van compliance en ethiek (Leiden Research Support Project 7). Deze pilot is gericht op het creëren van een proces waarbij ondersteunend personeel gemakkelijk en efficiënt antwoorden kan krijgen op deze interdisciplinaire vragen. Ondersteunend personeel van de drie faculteiten krijgt toegang tot een punt op de Leidse Helpdesk waar zij deze vragen kunnen indienen. De vragen die bij het Meldpunt binnenkomen zullen door een interdisciplinaire werkgroep worden uitgezocht. Antwoorden op de vragen zullen direct worden verstrekt aan de ondersteuner die de vraag heeft ingediend, maar worden ook omgezet in algemene adviezen/kennis voor ondersteunend personeel over alle faculteiten.  

Doel van de pilot

Het doel van de pilot is 3-ledig:

  1. Deze manier van werken uit te testen om het proces van het krijgen van antwoorden op complexe vragen te stroomlijnen.
  2. Inzicht te krijgen in het soort vragen waarmee onderzoekers en medewerkers worden geconfronteerd.
  3. Ervoor te zorgen dat het beste advies voor nieuwe vragen beschikbaar wordt gesteld aan al het ondersteunend personeel.

Na 3 maanden voert het pilotteam een evaluatie uit. Op basis daarvan worden beslissingen worden genomen over het verdere verloop van dit proces.

Meer informatie of opmerkingen

Voor meer informatie of opmerkingen kunt u contact opnemen met Joanna van der Merwe, Project Lead Integrated Support on Compliance and Ethics. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.