Nieuws

In de spotlight: achtergrondinformatie, nieuws en mededelingen over het programma Implementatie Datamanagement.

Nieuws

Heeft jouw onderzoeksteam behoefte aan opslagcapaciteit voor onderzoeksdata? Werk je samen met andere instellingen? Met SURF’s Research Drive kun je in een online omgeving je onderzoeksgegevens opslaan en delen.

Research Drive is een nieuwe dienst van SURF
 die het onderzoekers gemakkelijk maakt om op een veilige manier data te beheren en te delen binnen een onderzoeksgroep (of onderzoeksproject). De groepsleden die gebruik maken van de dienst kunnen verspreid zijn over meerdere instellingen. Een datasteward binnen de groep (of project) is verantwoordelijk voor de organisatie van de data, het beheer van het groepslidmaatschap en de toegang tot de data. Research Drive is overal beschikbaar, ook thuis.

ResearchDrive is begin januari geïntroduceerd aan de leden van het data management netwerk van de universiteit en in de periode 2020-2021 als pilotservice geïntroduceerd voor een aantal Leidse onderzoeksgroepen.

13 september - Netwerkbijeenkomst: Connect and Share: supporting users of Research Drive

If you've been supporting Research Drive, or you would like to hear from, or ask questions to, some of the support staff involved in these pilots, then come along to this informal meeting and help think about how to prepare to roll out the service more widely across Leiden. Anyone is welcome, whether you have been using, or supporting users of, Research Drive, or not.