Universiteit Leiden

nl en

Research Support Portal

Het doel van de Research Support Portal is informatie over onderzoeksondersteuning beter vindbaar te maken voor onderzoekers en ondersteuners.

Bij de opzet van de Research Support Portal zijn de onderzoeker en het onderzoeksproces centraal gesteld. Ondersteuningsinformatie is via één ingang toegankelijk, ongeacht waar deze zich binnen de universiteit bevindt. De onderzoeker kan informatie in de portal op verschillende manieren vinden, bijvoorbeeld door uit te gaan van de fase waarin het onderzoek zich bevindt of het ondersteuningsthema waar de vraag over gaat.

Een gebruikersvriendelijke portal kunnen wij alleen realiseren in samenwerking met onderzoekers en ondersteuners binnen faculteiten, instituten en expertisecentra. We blijven graag met alle betrokkenen in gesprek om de opzet en de inhoud van de portal te verbeteren en aan te vullen. Zo kunnen we gezamenlijk de ondersteuningsinformatie voor het gehele onderzoeksproces beter toegankelijk maken.

Startpagina van de research support portal.
Startpagina van de research support portal

Planning

De looptijd van de eerste fase van dit project was januari 2020 tot mei 2021. Aansluitend is een doorontwikkeltraject gepland van juni-december 2021.

In het voorjaar van 2020 hebben we met een aantal onderzoekers en onderzoeksondersteuners gesproken en hun wensen verwerkt in het ontwerp. Vervolgens zijn we gestart met het bouwen van de portal en het verzamelen van de content.

In december 2020 is de bètaversie van de portal opgeleverd, met een beperkte hoeveelheid informatie. In de periode tot mei 2021 is de inhoud aangevuld en verbeterd, met hulp van een groot aantal collega's bij faculteiten, instituten en ondersteunende eenheden.

Sinds 25 mei 2021 staat de Research Support Portal live op https://www.researchsupport.universiteitleiden.nl.
De portal blijft echter in ontwikkeling. In de loop van 2021 wordt de portal technisch doorontwikkeld en werken we samen met de onderzoeksondersteuners verder aan de inhoud. Feedback van onderzoekers en ondersteuners is welkom, om de portal zo goed mogelijk te laten aansluiten bij het onderzoeksproces en de informatiebehoefte van onderzoekers. 

Help ons de research support portal te verbeteren

Geef correcties, aanvullingen en suggesties door aan de redactie

Mail de redactie
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.