Universiteit Leiden

nl en

Subsidieondersteuning pre award fase

Na afloop van dit project is een heldere werkwijze van ondersteuning en tools ontwikkeld, die onderzoekers in staat stelt om uitgaande subsidieaanvragen effectiever voor te bereiden en de effectiviteit van de uitgaande aanvragen te vergroten.

Prioriteit 3 van het programma LRS is de uitbreiding van de ondersteuning van het pre-award proces. Subsidieadvies speelt hier een centrale rol. De onderdelen van het project zijn nauw aangesloten op bestaande dienstverlening en organisatie. Verbeteringen worden in de praktijk gebracht via pilots; denk aan duidelijkere werkwijzen, verbeterde vindbaarheid van ondersteuning en geoptimaliseerde voorbereidingstrajecten van subsidieprojecten. Daarnaast wordt expertise uitgebreid waar het nodig is, bijvoorbeeld in het kader van grootschalige samenwerkingsprojecten. 

Met het delen van subsidiekennis tussen ondersteuners en onderzoekers, en tussen onderzoekers onderling, bieden we inzicht en overzicht met als doel werkdrukverlaging bij onderzoekers en ondersteuners en verhoging van de slaagkansen van subsidieaanvragen. 
 
Dit project loopt van april 2020 tot en met december 2022.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.