Nieuws

In de spotlight: achtergrondinformatie, nieuws en mededelingen over toegang en ondersteuning onderzoeksinfrastructuur.

Nieuws

Heb je al kennisgemaakt met Johan Verweij? De nieuwe projectleider van het deelproject Toegang en ondersteuning (grootschalige) onderzoeksinfrastructuur. Dit deelproject maakt onderdeel uit van het programma Leiden Research Support (LRS). Wie weet spreek je hem binnenkort wel hierover. Doel van dit deelproject is om het voor onderzoekers eenvoudiger te maken om toegang te krijgen tot de bestaande onderzoeksinfrastructuur.

In gesprek: eerst eenduidige definitie formuleren

De komende tijd gaat hij in gesprek met onderzoekers, beleidsmedewerkers, informatiemanagers, bestuurders en andere belanghebbenden om verder een beeld te krijgen dat wat er binnen onze universiteit speelt rondom onderzoeksinfrastructuur. Om vervolgens een definitie hiervoor op te kunnen stellen. Wel zo handig. Dan weten we, waar we het met elkaar over hebben. Daarna gaat hij na in hoeverre de bestaande overzichten van de aanwezige infrastructuur binnen de Universiteit Leiden en het LUMC up-to-date zijn en worden gehouden. Genoeg te doen dus de komende tijd.

In gesprek met de projectleider

Johan Verweij werkte de afgelopen zeven jaar als bestuurssecretaris en hoofd van de beleidsafdeling van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Hij is onder andere voor dit project 1 jaar uitgeleend aan de Directie Strategie en Academische zaken. ‘Ik hou ervan om nieuwe dingen op te pakken en om de samenwerking en afstemming tussen alle geledingen binnen een universiteit te verbeteren. Dat doe ik het komende jaar graag voor het programma Leiden Research Support’, aldus Johan. Wie weet heb je hem al gesproken? Maar natuurlijk kun je altijd zelf een afspraak met hem maken. Mocht je vragen hebben, kennis van zaken of iets mee willen geven? Spreek dan eens met hem af via j.a.verweij@bb.leidenuniv.nl. Hij hoort graag jouw bevindingen.

Meer weten over dit deelproject

Kijk op webpagina over dit deelproject: Toegang en ondersteuning onderzoeksinfrastructuur