Universiteit Leiden

nl en

Onderzoeksdata migreren

Heeft u hulp nodig bij het migreren van onderzoeksdata?

Onderzoekers die tijdens de periode van thuiswerken problemen ervaren met de toegang tot, het delen van en/of het managen van hun onderzoeksdata kunnen hulp aanvragen met onderstaand formulier. We helpen je te bekijken op welke manieren de onderzoeksdata benaderd kunnen worden, of de data wellicht (tijdelijk) beter naar een ander platform moeten verhuizen, en/of we helpen je  met het daadwerkelijk migreren van data.
 
Om de keuze en aanvraag voor hulp te vergemakkelijken, vind je in de Leiden Catalogue of Research Data Services een overzicht van opslag- en archiveringsoplossingen die je in staat stellen je bestanden online te raadplegen en te delen binnen een onderzoeksgroep. Let op: deze website is nog in ontwikkeling; in de komende dagen/weken voegen we er meer informatie aan toe.

Advies en ondersteuning aanvragen

Met dit formulier kun je om advies of ondersteuning vragen als het je niet lukt om uw onderzoeksgegevens vanuit huis online benaderen en/of te migreren.

Aanvraagformulier

Hulp ISSC bij migratie

Om op basis van alle voors en tegens een zorgvuldige beslissing te nemen bij het migreren van gegevens naar andere platformen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuze. Overweeg de volgende zaken: 

  • Migreren van data kost tijd en moeite die in balans moet zijn met de tijd die je zou verliezen als je de data niet zou migreren.
  • Bepaalde diensten slaan je gegevens op in de cloud en zijn niet geschikt voor gevoelige of vertrouwelijke gegevens.
  • Heb je een dataopslagoplossing nodig voor samenwerking met anderen binnen of buiten de universiteit? 
  • Moet je na afloop van deze situatie de data terugmigreren naar de oorspronkelijke locatie?
  • Heb je binnen je instituut/faculteit ondersteuning op het gebied van datamanagement waarmee we contact kunnen opnemen, zodat we we beslissingen voor andere projecten en onderzoeksgegevens binnen de organisatie op elkaar kunnen afstemmen?
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.