Universiteit Leiden

nl en

Werkplekken reserveren

De norm is thuiswerken als het kan, maar als je op locatie wilt werken kan je een werkplek reserveren via de Shared Desk Tool.

Shared Desk Tool

Voor het reserveren kan je gebruik maken van de Shared Desk Tool. Voor een uitleg en waar je met je vragen naartoe kunt is te lezen op de Shared Deskpagina.

Tip: voeg SharedDesk toe op je homescreen 


iPhone of iPad
Open SharedDesk en tik onderin het scherm op het vierkant met het pijltje naar boven. Tik op Zet op beginscherm. Pas de naam aan en tik op Voeg toe. 

Android
Open SharedDesk en tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes. Tik vervolgens op Toevoegen aan startscherm. Pas de naam aan en tik tweemaal op Toevoegen

Huisregels

 1. Bedenk vooraf welke activiteiten je plant en welke werkplek die activiteit vraagt en gebruik vervolgens consequent de best passende werkplek.
 2. Hou niet onnodig een werkplek bezet.
 3. Alle werkplekken in de kamers zijn te reserveren via SharedDesk for staff. Alle andere werkplekken kunnen vrij benut worden.
 4. De vergaderruimten zijn te reserveren via SharedDesk for staff. 2 typen vergaderruimtes hebben specifieke activiteiten prioriteit:
  1. 4.C03 en 4.C04: te reserveren met prioriteit voor Student Support Services voor 1-op-1 gesprekken. Als deze vrij zijn, dan mag er zonder reservering door anderen overlegd worden.
    
  2. Twee kleine vergaderruimtes: te reserveren met prioriteit voor HRM voor vertrouwelijke gesprekken. Als deze vrij zijn, dan mag er zonder reservering door anderen overlegd worden.
 5. Laat elke ruimte opgeruimd en schoon achter: ‘clean desk policy’. Schoonmaakdoekjes liggenop elke werkplek.
 6. Werk zoveel als mogelijk digitaal.
 7. Maak gebruik van een locker voor je waardevolle eigendommen en spullen die je niet zomaar kunt laten liggen.
 8. Zorg ervoor dat je praat en belt op daarvoor geschikte werkplekken om collega’s niet te storen.

Faciliteiten werkplek

 • 1 monitor per werkplek;
 • een verstelbaar sta-zit bureau en bureaustoel
 • locker (alleen voor gebruik overdag (clean-locker policy als je naar huis gaat)
 • keukentje met heet + koud water, vaatwasser en mooie koffiemachine

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.