Universiteit Leiden

nl en

Ontwikkel je onderwijsvaardigheden @ FSW

Ontwikkel je dit collegejaar verder als docent met ons aanbod aan workshops en trainingen. Bekijk hier het overzicht.

Verbeter je toetsen met psychometrische data (4 april en 4 juni 11:00-12:00 incl. lunch)
Zijn de P’-score, Rir, Rit, Rat, Rar, en Cronbach’s alfa je weleens opgevallen in Remindo? Heb je je afgevraagd wat ze betekenen en wat je ermee moet doen? Op 4 april en 4 juni verzorgt SOLO een lunchworkshop waar je meer kunt leren over deze psychometrische indicatoren. Ontdek hoe ze je kunnen helpen bij het verbeteren van zowel je tentamens als je vragenbanken en het vergroten van de toetskwaliteit.

Meer informatie

Ontwerp de beste toetsvragen (4 april of 4 juni 12:00-13:00 uur)
Ontdek de geheimen van een goede meerkeuze- of open vraag en verdiep je in de nuances van validiteit en betrouwbaarheid. In deze workshop kun je je eigen toetsvragen doorlichten of nieuwe maken. Aan het einde van de workshop heb je je vaardigheden in het ontwerpen van toetsvragen verbeterd én vertrek je met een set goed doordachte vragen, klaar voor je volgende toets.

Meer informatie
Geef je blended technieken een boost: Podcasts en kennisclips maken (15 april 11:00-13:00 incl. lunch)
Wil jij educatieve content maken en deze effectief gebruiken om de betrokkenheid van leerlingen te vergroten? Tijdens de workshop bespreken we de praktische kant van het opnemen, het voorbereiden van je script, de do's en don't's in de studio. Ook verschillende methodes en tools om betrokkenheid te bevorderen komen aan bod.
Meer informatie

Decolonizing the curriculum: waarom, wat en hoe? (17 april 12:00-13:00 incl. lunch)
Waar hebben we het eigenlijk over als wordt gesproken over decolonisation of the curriculum, waarom is het noodzakelijk om hier aandacht aan te schenken, wat betekent dit en hoe pak ik dit aan?

Meer informatie

Activerend onderwijs voor grote groepen (24 april en 12 juni (vervolgsessie) 13:00-15:00)
Geef je les aan groepen studenten van 25 of meer en wil je je studenten actiever betrekken bij de stof? Volg dan deze verdiepende workshop en leer effectieve technieken om grote groepen studenten te betrekken en te motiveren, waardoor je colleges verandert in dynamische en interactieve leerervaringen.

Meer informatie
GenAI opnemen in je onderwijs: hoe doe je dat? (25 april 11:00-13:00 incl. lunch)
In deze workshop ontdek je het onbenutte potentieel van generatieve AI zoals ChatGPT. Verdiep je in mogelijkheden in plaats van bedreigingen en ontdek hoe studenten kunnen profiteren van de actieve integratie van AI in het leerproces. Ontdek ook wat de toekomst in petto heeft voor de integratie van AI in het onderwijs. Na deze workshop heb je volop ideeën over het verantwoorde gebruik van generatieve AI.
Meer informatie
Benut de kracht van peerfeedback met FeedbackFruits (14 mei)
In deze workshop door SOLO's Mieneke van der Salm krijg je meer inzicht in de didactische kracht van peerfeedback en de randvoorwaarden om het effectief in te zetten.
Meer informatie

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.