Universiteit Leiden

nl en

Editing room 1A45

Wil je video-, foto- en audiomateriaal bewerken met Adobe Creative Cloud-apps? Dat kan op de computers in de editing room 1A45.

De computers in 1A45 zijn uitsluitend bedoeld voor het werken met de Adobe Creative Cloud apps. Koptelefoons zijn te leen bij de SOLO-balie in 1B11. De editing room is geopend vanaf 9:00 uur tot de sluitingstijd van het Pieter de la Courtgebouw. 

Belangrijk: Aanmelden verplicht om de Adobe Creative Cloud apps te gebruiken

 • Studenten kunnen zich aanmelden bij Adobe met een persoonlijk Adobe-account. Om een Adobe account aan te maken, ga naar www.adobe.com, klik op Aanmelden in de rechterbovenhoek, klik vervolgens op Een account aanmaken en volg de instructies. Met dit account kunnen studenten zich aanmelden bij Adobe op een studiecomputer en alle Adobe Creative Cloud-apps gebruiken.
 • Medewerkers kunnen zich op een studiecomputer aanmelden bij Adobe met hun <ULCN gebruikersnaam>@vuw.leidenuniv.nl en hun ULCN wachtwoord. Medewerkers die Adobe Creative Cloud apps op hun werkcomputer hebben geïnstalleerd (zie KI 2646 in de Helpdesk Portal), kunnen de apps ook daar gebruiken met hetzelfde account.
   

Bij het werken met video data

 • Mogelijk is de AVG van toepassing als er persoonsgegevens worden verzameld (d.w.z. dat een persoon direct of indirect kan worden geïdentificeerd). Het is mogelijk dat je speciale categorieën persoonsgegevens verzamelt waarvoor extra gegevensbeschermingsmaatregelen nodig zijn. Wij adviseren om je begeleider of docent te vragen naar gegevensbescherming. Bij twijfel kan je begeleider of docent contact opnemen met de privacy officer van de faculteit.
 • Je videobestanden en projecten kunnen de opslaglimiet van 1 GB van je persoonlijke netwerkschijf (P:) overschrijden. Bovendien kan het werken aan videoprojecten vanaf een netwerkschijf (bijv. J:, P: of OneDrive) de prestaties van de computer negatief beïnvloeden. Wij adviseren je daarom te werken vanaf een externe harde schijf met USB 3.0-aansluiting. Als werken vanaf een externe harde schijf niet mogelijk of niet wenselijk is vanwege het hogere risico op datalekken, kunt je tijdelijk gebruik maken van de map EditingData op de C: schijf. U kunt deze lokale map openen via de snelkoppeling op het bureaublad of via C:\Users[gebruikersnaam]\EditingData.
   

Wanneer je de map EditingData gebruikt, moet je rekening houden met het volgende:

 • De map EditingData is een lokale map op de computer. De gegevens die in deze map zijn opgeslagen zijn alleen toegankelijk op die specifieke computer in de bewerkingsruimte.
 • Er wordt geen back-up gemaakt. Je dient aan het einde van de dag een back-up van je gegevens te maken op een externe harde schijf, een netwerkschijf (bijvoorbeeld een gedeelde map op J:), OneDrive (alleen studenten) of SURFdrive (alleen medewerkers).
 • Je map en gegevens worden automatisch verwijderd als je de computer 30 dagen niet hebt gebruikt. 
 • Als je een USB of externe harde schijf gebruikt, wacht dan tot de computer volledig is opgestart voordat je deze aansluit. Sluit het aan op de "SS" USB-poort wanneer je USB of externe harde schijf een 3.0 USB-aansluiting heeft.
   

Ondersteuning nodig of vragen?

Neem contact op met SOLO in zaal 1B11 of via solo@fsw.leidenuniv.nl

Bekijk de video tutorials over Adobe Premiere Pro CC.
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.