Universiteit Leiden

nl en

Hoe neem je zelf een video op?

Opnemen met je eigen computer of tablet

Wil je een screencast, stem- of webcamopname maken? Dat kan met Kaltura, het videoportaal van de Universiteit Leiden. Lees meer over de verschillende opties die Kaltura aanbiedt, zoals Capture en Webcam opnames.

Eenvoudige animaties maken

Met animaties kun je in je video op een speelse manier theorieën, concepten of casussen uitleggen. Er zijn veel applicaties en er is allerlei software die je kan gebruiken als je zelf animaties gaat maken.   

Apparatuur en kwaliteit

Je kunt verschillende soorten apparatuur gebruiken, afhankelijk van of je alleen een audio-opname gaat maken (een podcast), een screencast, of een video met een webcam, telefoon of camcorder. Als je snel en eenvoudig een opname wilt maken kun je de webcam en microfoon op je computer gebruiken. Als je een losse microfoon gebruikt krijg je een significant betere geluidskwaliteit. Webcams en HD-webcams geven tegenwoordig een goede videokwaliteit, maar je kunt ook een video- of fotocamera op een statief gebruiken.    

Verschillende opname-opties 

De tools en accessoires die je kunt gebruiken om zelf een video te maken kunnen per faculteit verschillen. Neem contact op met je video-coördinator om te kijken welke mogelijkheden er zijn. 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.