Universiteit Leiden

nl en

Factsheet Zoom

Zoom is beschikbaar voor docenten, medewerkers en studenten.

Deel geen gevoelige (persoons)informatie

Creëer in twaalf stappen een veilige leeromgeving op afstand. De infographic ondersteunt Kaltura Live Rooms, MS Teams en Zoom. 

Wat als een student zich niet veilig voelt bij onderwijs via Zoom? 

De Universiteit Leiden garandeert een veilige leeromgeving voor elke student. Als een student zich niet veilig voelt bij het gebruik van Zoom, kan de student een alternatieve oplossing vragen aan de docent. We vragen docenten om op die verzoeken in te gaan.

Ben je student en wil je geen gebruik maken van Zoom, dan vragen we je om het volgende te doen:  
1.    Neem contact op met je docent en vraag naar een andere oplossing.  
2.    Als het niet mogelijk is om contact op te nemen met je docent of als je niet tot overeenstemming kunt komen met je docent, neem dan contact op met de begeleider van je faculteit. Dit is binnen elke faculteit anders georganiseerd. 
3.   Ondervind je dan nog steeds problemen? Neem dan contact op met de functionaris voor gegevensbescherming van de Universiteit Leiden via fg@bb.leidenuniv.nl

Waarom is het veiliger om met je ULCN-account in te loggen op Zoom? 

De Universiteit Leiden heeft een eigen Zoom licentie. Deze is maatwerk ingericht met het oog op maximale privacy en veiligheid. 

Ik maak gebruik van de gratis Zoom-versie via mijn universitaire e-mailaccount; levert dit een probleem op? 
Nee, dit levert geen probleem op. Alle universitaire e-mailaccounts worden automatisch gekoppeld aan de Zoom universiteitslicentie. Als je privé gebruik wil maken van de gratis Zoom-versie dan kan je daarvoor een privé-e-mailaccount gebruiken. 

Trainingen en support 

  • Vanuit Zoom zijn speciale trainingen gegeven voor de docenten van de Universiteit Leiden. Bekijk de opname van een trainingsessie hier
  • Vind op Zoom.us FAQ's, quick starts en tutorials over elke Zoom issue. Of log ter plekke in met je ULCN-account in via de optie SSO (Single Sign On; linksonder het blok met inloggegevens) en maak gratis gebruik van de diverse Zoom webinars. 
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.