Universiteit Leiden

nl en

Cursus | Workshop

Een andere kijk op sekse in de neurowetenschappen van de geestelijke gezondheid

Datum
maandag 14 november 2022 - vrijdag 18 november 2022
Bezoekadres
Snellius Gebouw
Niels Bohrweg 1
2333 CA Leiden
14 - 18 November 2022: Rethinking sex in neuroscience of mental health

Hoewel biologisch geslacht het meest bestudeerde groepsverschil is in hersen- en gedragsonderzoek, wordt nog steeds niet goed begrepen of, hoe en wanneer geslachtsverschillen van invloed zijn op neurodiversiteit en geestelijke gezondheid. Een interdisciplinaire en multimethod aanpak is van cruciaal belang om een te simplistische interpretatie van de impact van geslacht en gender op de geestelijke gezondheid te voorkomen en om de diagnose en behandeling van mensen met psychiatrische aandoeningen te verbeteren.

Programma van de workshop

In deze 5-daagse workshop wordt geprobeerd de kloof te dichten tussen onderzoek en klinische praktijk over geslachts- en gender-effecten in relatie tot geestelijke gezondheid, en worden innovatieve methoden onderzocht die verder gaan dan de binaire benadering om geslachtsverschillen in de hersenen te bestuderen. Er zal een routekaart voor toekomstig onderzoek worden ontwikkeld, die zal worden verspreid via een opinieartikel en een podcast. Download het hele programma.

Meer informatie via Lorentz Center

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.