Universiteit Leiden

nl en

Festival

Hét Leids Kennisfestival voor ieders gezondheid en welzijn

Datum
zaterdag 22 juni 2024
Tijd
Bezoekadres
Hooglandse Kerk
Nieuwstraat 20
2312 KC Leiden

Alles willen weten over nieuwe ontwikkelingen hoe je zo gezond mogelijk kunt blijven? En hoe jij lekker lang en leuk kunt leven in Leiden? Ontdek het tijdens het Leids Kennisfestival voor gezondheid en welzijn op 22 juni, waar wetenschappers hun onderzoek en onderwijs op dit gebied op een aansprekende manier presenteren.                                                                                                    

Gratis inspiratie voor iedereen

Tijdens dit interactieve Kennisfestival presenteert de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) wat er aan onderzoek en onderwijs gebeurt rondom gezondheid en welzijn, samen met gemeente Leiden, Hogeschool Leiden, mboRijnland en vele andere Leidse organisaties. De toegang is gratis en inschrijven is niet nodig. Voel je vrij om binnen te lopen en deel te nemen aan de interactieve activiteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden. Reken op ongeveer anderhalf uur om alle activiteiten te beleven. Je kunt in je eigen tempo over het terrein struinen en op elk moment het festival bezoeken.

Programma

Het Leids Kennisfestival biedt een divers programma met tientallen interactieve activiteiten, workshops, spellen, quizjes en lezingen. Op het festivalterrein doe je een gezondheidscheck, leer je hoe lichtterapie kan helpen bij depressie en ontdek je met een VR-bril hoe jouw toekomst je keuzes beïnvloeden. 

Op het podium van de Hooglandse Kerk delen wetenschappers de laatste kennis op het gebied van gezondheid en welzijn. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder vertelt hoe onze leefstijl onze hersenen beïnvloedt. In mini-college's leer je daarna alles over omgaan met financiële onzekerheid, gezonde voeding en de werking van onze hersenen en cognities. 

22 t/m 29 juni: Life Sciences & Health Week

Het Leidse Kennisfestival is een gratis festival en maakt onderdeel uit van de Life Sciences & Health (LSH) week. De LSH-week vindt plaats van 22 t/m 29 juni en wordt officieel geopend tijdens het Leiden Healthy Society Center (LHSC) Kennisfestival. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.