Universiteit Leiden

nl en

Persoonlijke ontwikkeling | Effectief werken

Timemanagement en zelfmanagement

Overvolle mailboxen en to-do-lijsten, onvoorziene afleidingen, een onrealistische planning en een veeleisende omgeving. 'Gewoon' uw werk doen is vaak een dagelijkse uitdaging. Uitstelgedrag, perfectionisme of tomeloze behulpzaamheid dragen daar niet aan bij.

Doelgroep
Docent
Gast
Leidinggevende
Ondersteunend personeel
Onderzoeker
Docenten
Maurice van Dijk  (Coach) Ellen Havenaar Ron de Jong

In drie intervisiebijeenkomsten reflecteert u op uzelf, bepaalt u wat uw prioriteiten zijn (wat is voor u belangrijk, wat is uw focus en welke (persoonlijke) doelen wilt u realiseren?) en leert u uw omgeving te beïnvloeden.  

Doelgroep en prijs*

Alle medewerkers van de Universiteit Leiden, TU Delft en de Erasmus Universiteit.

Medewerkers Universiteit Leiden, TU Delft, Erasmus Universiteit: €450
Medewerkers KNAW: €550

Onderwerpen

Door anders te kijken, te denken en te doen in uw werkcontext, zorgt u er zelf voor dat u:

  • uw werk efficiënter en effectiever uitvoert,
  • meer doelen en voldoening bereikt,
  • balans ervaart tussen werk en privé,
  • controle en rust ervaart,
  • uw deadlines ontspannen haalt
  • de groeiende stroom van werk en informatie aankunt,
  • kunt omgaan met ad hoc zaken en lange termijn doelen.

Na afloop van de training

Na de training ervaart u meer focus, weet u wat u moet oplossen of aanpakken, kunt u duidelijke keuzes maken, en kunt u uw werk(plek) beter organiseren. Het resultaat is dat u leert werken en promoveren op een manier die bij u past. De training wordt dan ook toegespitst op uw persoonlijke behoeften en situatie.

Aanpak

De training bestaat uit drie intervisiebijeenkomsten waarin de dagelijkse werksituatie en leerbehoefte van u en andere deelnemers centraal staat. Intervisie is een probleemoplossende techniek waarmee u uw collega’s kunt vragen gezamenlijk naar uw probleem, gedrag of situatie te kijken. Dit helpt u uw eigen situatie beter te begrijpen en biedt nieuwe ideeën om de situatie te wijzigen of te verbeteren.

De intervisie wordt afgewisseld met uitleg over theorieën en modellen. Daarnaast ontvangt u een praktisch E-book met theorie, inspirerende artikelen, handige (digitale) hulpmiddelen en tips die voor de hand liggen, maar waar u in de dagelijkse praktijk vaak niet aan denkt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.