Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Portret/Modeltekenen

Woensdag van 19:30-22:00 uur

Docent
Iemke van Dijk

Voor wie 
De cursus is geschikt voor zowel beginnende tekenaars als voor gevorderden. Minimum leeftijd 18 jaar.

Inhoud 
In deze cursus werken we naar ‘levend model’.
We werken voornamelijk met houtskool op grote formaten, staand achter een ezel. 
Er zal worden geoefend met het richten van de blik op afwisselend contour, licht/schaduw, richting/verhouding en vorm/restvorm.
Ook anatomie komt aanbod. Al deze aspecten komen samen als we langer aan een tekening doorwerken. Het tekenen als registratie van het kijkproces, los van een voorgesteld eindresultaat, waardoor je met plezier gaat tekenen.
In de cursus worden ook voorbeelden van werk van bv. Durer, Rembrandt en Matisse gebruikt om de opdrachten te verduidelijken.
Zo zal deze cursus ook de kunstbeschouwing verdiepen.

De cursus is inclusief gebruik materiaal tijdens de lessen. 
Voor thuis kunt u materialen kopen bij Terpentijn. De eerste les ontvangt een LAK cursistenpasje waarmee u 10% korting krijgt bij Terpentijn.


Docent 
Iemke van Dijk studeerde aan de Vrije Academie Den Haag en Academie St. Joost in Breda en is sinds 1994 werkzaam als kunstenaar en docent. 
Iemke exposeert in binnen- en buitenland, en was onder meer curator van de Openlucht tentoonstelling in Leiden ihkv '100 jaar ná De Stijl' en ontwierp glas in lood ramen voor de Katholieke Schuilkerk die zich in Museum De Lakenhal bevindt.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 -  5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).
.
 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.