Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Muziek

Global Voice Safari: An expedition into World Music

Donderdag van 16:00-17:00 uur

Docent
Aleksandra Popovska

Voor wie
Voor iedereen die wereldmuziek wil (leren) zingen. Minimum leeftijd: 17

Inhoud
Stel je voor dat je de uitgestrekte landschappen van diverse muzikale tradities doorkruist, de ritmische hartslag van culturen uit verschillende hoeken van de wereld tegenkomt, zingend in verschillende talen.
In deze cursus gaan we verschillende stemtechnieken verkennen, via de muziek uit de Balkan, Safardische liederen, Indiase mantra's, Afrikaanse en Latino-Amerikaanse ritmes, maar ook blues- en gospelmelodieën. Bonus: we gaan een of twee dansjes leren waardoor we het ritme op verschillende manieren kunnen ervaren.
Dus bereid je voor om je muzikale horizon te verbreden, maak verbinding met de universele taal van geluid en begin aan een reis die resoneert met de harmonieën die ons allemaal verenigen!

Docent
De carrière van Aleksandra Popovska omvat twee decennia en verschillende landen; ze is internationaal bekend als zangeres, zangleraar, componist en koorleider van de gemeenschap. Haar werk heeft haar naar meer dan vijftien landen gebracht, waar ze samenwerkte en vele studenten en kunstenaars inspireerde. Ze is opgeleid in verschillende muziekdisciplines (zang, een compositie voor media, muziekeducatie en muziekproductie) in Nederland, Engeland en Macedonië. Ze had meer dan honderd optredens op verschillende podia over de hele wereld (om er maar een paar te noemen: Rotterdam Opera Festival, Neuköllner Oper-Berlin, Macedonische Nationale Opera & Ballet, enz.). Aleksandra nam deel aan opnames van meer dan vijftien cd's in verschillende muziekgenres. Aleksandra is lid van de Nederlandse Vereniging van Vocale Pedagogen en de Nederlandse Vereniging van  Componisten .

Lukt het niet om online-in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 |   5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.