Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs, Sociaal, Organisatie

Nieuwe collega's Pedagogiek stellen zich voor

14 oktober 2022

Nieuwe collega's aan het Instituut Pedagogische Wetenschappen in Leiden stellen zich online voor, maar we kunnen elkaar inmiddels ook in het echt leren kennen!

Nick Weessies
Nick Weessies

Hoi, ik ben Nick Weessies! Sinds afgelopen mei ben ik werkzaam als onderzoeksmedewerker op het Virtual Burglary Project onder leiding van Carmen Sergiou en Jean-Louis van Gelder. Ik voer hierbij metingen uit bij gedetineerde inbrekers in verschillende PI’s in Nederland. De metingen bestaan uit een virtual reality en eye-tracking interventie om het gedrag van inbrekers te onderzoeken.

In 2018 rondde ik de hbo-opleiding Forensic Social Work af, waarbij ik een tijd in een forensische kliniek heb gewerkt. Hierna ben ik gestart met de master Sociology: Contemporary Social Problems, met een specialisatie op het gebied van criminaliteit en veiligheid. Tijdens de master is mijn interesse voor onderzoek gewekt. Ik haal veel plezier uit het combineren van mijn ervaring met de doelgroep en de kennis en onderzoeksvaardigheden die ik heb opgedaan tijdens de master. Ook vind ik het interessant om te ervaren hoe nieuwe technologie zoals virtual reality ingezet kan worden binnen onderzoek met deze doelgroep.

Wil je nog meer over mij weten? Dan ben ik altijd in voor een praatje over wielrennen, mountainbiken en gitaar spelen. Wie weet tot ziens bij het koffiezetapparaat!

Charlotte Kölder
Charlotte Kölder

Hoi allemaal, Ik zal mij allereerst even voorstellen. Ik ben Charlotte Kölder en ik ben 26 jaar oud. Ik ben geboren in een klein dorpje in Geervliet en woon nu 5 jaar in Rotterdam. Ik droomde er altijd van om piloot te worden, maar dat is even iets anders uitgepakt. Ik heb Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam en ben daarna te werk gegaan bij Horizon Jeugdzorg en vervolgens bij ASVZ - een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Na een aantal jaar gewerkt te hebben, ben ik in de corona periode de pre-master Pedagogische Wetenschappen gaan volgen op de Universiteit Leiden en daarna de master Orthopedagogiek.

Momenteel werk ik als orthopedagoog intensieve zorg bij ASVZ met heel veel plezier. Ik werk daar met kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische problematiek. Wij werken hier met de behandelmethode Triple-C en vanuit de menselijke waarden. Dat is dan ook waar mijn kracht ligt en wat ik met veel plezier doe in het werk. Toch miste ik ook de onderwijskant en ben ik nu bij dat ik bij de Universiteit 1 dag in de week ook nog het een en ander kan betekenen.

Ik hoop elkaar snel te ontmoeten!

Elizabeth Buimer
Elizabeth Buimer

Mijn naam is Elizabeth Buimer en sinds oktober werk ik als postdoc bij Pedagogische Wetenschappen. Ik ben neurowetenschapper en heb mijn promotieonderzoek gedaan in het UMC Utrecht op de afdeling Psychiatrie. Dit onderzoek was onderdeel van de YOUth cohortstudie, gericht op hersenenontwikkeling in duizenden opgroeiende kinderen.

In Leiden, rol ik samen met Anne-Laura en Maxi de Thrive studie uit. In dit onderzoek kijken we naar jeugdtraumatische ervaringen in veerkrachtige jongvolwassenen. Met behulp van functionele MRI onderzoeken we de rol van herinneringen aan positieve ervaringen, zelfbeeld en stressreacties in veerkracht na jeugdtrauma.

Mijn deur staat altijd open voor onderzoekers die willen brainstormen over wetenschapscommunicatie of datamanagement, maar voor smalltalk kan je ook zeker bij mij terecht.

In mijn vrije tijd doe ik aan klassiek ballet in mijn woonplaats Amsterdam. Daarnaast hou ik van lekker eten en koken. Ook ben ik groot fan van het strand en kijk er dan ook naar uit om in de zomer vanuit werk naar Noordwijk te gaan. Tot snel!

Linda van Erp-van Genderen
Linda van Erp-van Genderen

Mijn naam is Linda van Erp-van Genderen. Ik woon in Voorschoten. In 1995 ben ik in Leiden afgestudeerd als pedagoog, waarna ik een aantal jaren werkzaam ben geweest in verschillende rollen bij grote verzekeringsbedrijven. In april van dit jaar kreeg ik, tot mijn grote vreugde, de kans om terug te keren naar de universiteit.

Ik werk nu als projectondersteuner voor het project Universitaire Lerarenopleiding Grootstedelijk Onderwijs (ULGO) en in oktober komen daar ondersteunende werkzaamheden voor het VIPP-centrum bij. Het leuke van mijn werk voor projecten vind ik de afwisseling, het organiseren en dat ik kan bijdragen aan het soepel verlopen van (administratieve) processen.

Naast mijn projectwerk ben ik personal coach voor jonge werkende mensen en heb ik een eigen praktijk in Voorschoten. Al met al een prettig gevulde werkweek die ik goed kan combineren met mijn gezinsleven.

Wil je iets weten over de bovenstaande projecten of zie je mogelijkheden voor meer projectwerk in 2023? Neem dan vooral contact met mij op.

Eva Haspels
Eva Haspels

Hi! Ik hou van het brein, interactie en gedachten. Ik ben Eva, ben voor een jaar 2 dagen per week te vinden op het LUBEC en woon in Hilversum. Hier geniet ik van de heide en mijn heerlijke thuis.

Minke Krijnen
Minke Krijnen

Ik ben Minke Krijnen, promovendus bij de programmagroep Onderwijswetenschappen. Sinds 1 september ben ik werkzaam bij de Universiteit Leiden, ik zal de komende tweeënhalf jaar mijn promotieonderzoek voortzetten. Daarvoor heb ik aan hetzelfde onderzoek gewerkt bij de Universiteit Utrecht. Daar heb ik ook de research master Development and Socialization in Childhood and Adolescence afgerond.

Mijn onderzoek gaat over burgerschap in de bovenbouw van de basisschool. In dit onderzoek kijken we naar de manier waarom leerkrachten met hun klas omgaan en hoe leerlingen in een klas met elkaar omgaan. We zijn geïnteresseerd in hoe zulke sociale processen bijdragen aan burgerschap bij kinderen. Naast mijn onderzoek ben ik betrokken als docent bij de Academische Pabo.

Ik kijk ernaar uit om het onderzoek en onderwijs van de Universiteit Leiden beter te leren kennen. Mail me vooral als je eens wil uitwisselen over onderzoek of onderwijs omtrent burgerschap!

Robin van Schaik
Robin van Schaik

Mijn naam is Robin van Schaik. Sinds 1 november ben ik werkzaam bij het Leids Universitair Behandel en Expertise Centrum als orthpedagoog in opleiding tot GZ-psycholoog. Ik zal mij met name bezig houden met het uitvoeren van diagnostiek en behandelingen bij kinderen en hun omgeving. Voor deze nieuwe functie heb ik een half jaar met veel plezier mogen werken bij het LUBEC als orthopedagoog.

Mijn carrière in het pedagogische werkveld is begonnen in het onderwijs. Voordat ik verder ging studeren tot orthopedagoog, heb ik een periode gewerkt als leerkracht op een basisschool. Hier is mijn interesse voor de ontwikkeling van kinderen nog groter geworden. Momenteel ben ik, naast de werkzaamheden bij het LUBEC, ook betrokken bij het Preventief Interventie Team in Leiden. Ik coordineer en begeleid individuele gedragsinterventies bij kinderen die externaliserend probleemgedrag laten zien.

Ik vind het erg leuk om op verschillende manieren mijn steentje bij te dragen aan het helpen van kinderen die dit nodig hebben. Ik kijk uit naar het opdoen van nieuwe ervaringen bij het LUBEC!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.