Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Hoe gebruik je Grade Categories in Brightspace?

6 juni 2023

Heb je veel losse opdrachten in je Brightspace Gradebook die je zou willen samenvoegen? Gebruik een Grade Category! Doe dit via Grades > Manage Grades > New > Category. Voor Weight vul je in voor hoe veel procent alle opdrachten samen meetellen voor het eindcijfer. Als alle losse opdrachten even zwaar tellen binnen de categorie, kies je onder Distribution "Distribute weight evenly across all items". Klik op Save and Close. Vervolgens voeg je de losse opdrachten toe aan de categorie (open de grade items en kies de categorie uit het dropdown menu). In Enter Grades kun je de categorie ook invouwen. Meer informatie over Grade Categories vind je hier. Bekijk ook deze instructievideo (01:05). 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.