Universiteit Leiden

nl en

HR

Vakbondslid geworden in augustus of september? Dan kun je tot 100 euro vergoeding krijgen

25 oktober 2023

Ben je in augustus of september 2023 voor de eerste keer lid geworden van een vakbond? Dan kun je tot € 100,- vergoeding krijgen op de contributie van het eerste jaar. Deze ‘tegemoetkoming vakbondscontributie’ is onderdeel van de Maand van de vakbond en de nieuwe Cao Nederlandse Universiteiten 2023–2024.

Hoe werkt het?

Je kunt de tegemoetkoming vakbondscontributie aanvragen tot en met 15 november 2023 met dit aanvraagformulier (ook te downloaden via het Serviceplein). Meer informatie over het aanvraagproces vind je in het Kennisitem in de Helpdesk Portal en op de pagina Incidentele vergoedingen. Na toekenning van je aanvraag ontvang je de tegemoetkoming tegelijk met je salarisbetaling in december. 

Was je al lid van de vakbond, of ben je niet in augustus of september lid geworden? Dan kom je niet in aanmerking voor de tegemoetkoming vakbondscontributie. Je kunt dan wel gebruik maken van de verrekening van de contributie via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. 

Combineren met het Keuzemodel

Via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden kun je je vakbondscontributie verrekenen met je eindejaarsuitkering. Dit kan in combinatie met de tegemoetkoming vakbondscontributie. De tegemoetkoming wordt dan wel automatisch in mindering gebracht op het bedrag dat je via het keuzemodel wilt verrekenen. 

Zie de pagina Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden voor meer informatie.
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.