Universiteit Leiden

nl en

HR

Jaarafspraken worden functiecontracten

27 november 2023

Vanwege een wijziging in de cao is het vanaf 1 januari 2024 niet meer mogelijk voor medewerkers in schaal 10 of lager een jaarafspraak af te sluiten. Ook komt de Regeling Jaarafspraken te vervallen.

Wat is een jaarafspraak?

Bij een jaarafspraak maak je afspraken met je leidinggevende over je te behalen resultaten en te verrichten taken, en je bent zelf verantwoordelijk voor het opnemen van verlof. Dit verlof wordt niet aangevraagd, niet goedgekeurd en ook niet geregistreerd. Aan het eind van het jaar word je geacht je verlof te hebben opgenomen.

Overzicht gevolgen

Jaarafspraken worden in de cao functiecontract genoemd. Om regeldruk te verminderen is met het Lokaal Overleg overeenstemming bereikt om deze cao-afspraak te volgen en per 1 januari 2024 de Regeling Jaarafspraken te laten vervallen. Vanaf die datum wordt alleen nog maar met functiecontracten gewerkt en niet meer met jaarafspraken.

De belangrijkste gevolgen op een rijtje:

  • De jaarafspraken van medewerkers in schaal 10 of lager vervallen eind 2023. Zij kunnen aansluitend geen functiecontract aangaan. Deze medewerkers gaan per 1 januari 2024 over op reguliere verlofopbouw en – opname.
  • De jaarafspraken van medewerkers in schaal 11 of hoger worden per 1 januari 2024 omgezet in een functiecontract. Dit betreft alleen een naamswijziging. Deze medewerkers zijn nog steeds zelf verantwoordelijk voor het opnemen van verlof. Dit verlof wordt niet aangevraagd, niet goedgekeurd en ook niet geregistreerd. Aan het eind van het jaar wordt verwacht dat het verlof is opgenomen.

Vragen en meer informatie

Leidinggevenden en medewerkers met een jaarafspraak zijn al persoonlijk geïnformeerd over deze wijziging. Als je vragen hebt over jouw jaarafspraken kun je deze het beste direct aan jouw leidinggevende stellen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.