Universiteit Leiden

nl en

College van Bestuur bezoekt Leiden University College The Hague

Het College van Bestuur van de Universiteit Leiden bezocht op vrijdag 11 november het Leiden University College in Den Haag in het kader van een werkbezoek langs de instituten van de Faculteit Governance and Global Affairs. Hester Bijl en Martijn Ridderbos kregen een breed overzicht over het programma, het onderzoek en de andere activiteiten van het honours college voorgeschoteld.

Een ervaring vergelijkbaar met die van studiekiezers, die nog geen drie weken geleden tijdens de Bachelor Open Dag aan het Anna van Buerenplein ook aan het Liberal Arts and Sciences: Global Challenges programma hebben mogen proeven. Ontvangen door Dean Giles Scott-Smith, presenteerde het Leiden University College zich in een posterpresentatie waarbij niet alleen aandacht werd besteed aan het LAS- curriculum maar ook werd stilgestaan bij het kleinschalige onderwijs, het zorgvuldige werving – en selectieproces, en de hechte en florerende community waar studenten, staf en alumni deel van uitmaken.

 

Residential Assistant

De residentiele setting van LUC  en het belang daarvan voor een opleiding waar de studenten zich thuis voelen en zich in de breedte en diepte kunnen ontwikkelen, werd goed duidelijk tijdens een bezoek aan de studentenkamers op de bovenliggende verdiepingen van het onderwijsgebouw. Studenten vertelden het College van Bestuur hoe het unieke ‘Residential Assistant’ systeem werkt, waarbij ouderejaars studenten een aanspreekpunt zijn voor de jongere studenten wanneer zij tijdens de studie of privé tegen problemen aanlopen.

Global Citizenship

In de presentaties in de werkgroepzaal ging de aandacht naar ‘student centered learning and teaching’. Student Manju von Rospatt en universitair docent Kristin Makszin lieten op insprirerende wijze zien hoe studenten in de regie zijn over hun eigen leren. Caroline Archambault en Josien de Klerk namen het stokje over en vertelden over de ontwikkelingen in LUC’s Global Citizenship programma waar studenten de mogelijkheid krijgen om interculturele communicatie- en reflectievaardigheden te ontwikkelen en actief betrokken te zijn bij projecten van partnerorganisaties in Den Haag en de wereld.
 

Klimaatverandering

De ochtend werd afgesloten met een bezoek aan het ‘Science Lab’ van LUC waar een groep studenten werkte aan de analyse van bodemmonsters uit de duinen van Kijkduin. De docenten binnen het ‘Sustainability’ domein vertelden hoe in hun onderzoek en onderwijs hedendaagse thema’s zoals klimaatverandering een plek krijgen. Zo heeft Universitair Hoofddocent Paul Hudson recentelijk een artikel gepubliceerd over de overstromingen in Limburg van vorig jaar zomer en focust het werk van Thijs Bosker zich op microplastics in de duinen en het zeewater. 

Na afloop gaf het College van Bestuur aan onder de indruk te zijn, en werd er gesproken over hoe  LUC deze best practices kan delen met de andere onderwijsinstituten binnen de Universiteit Leiden.

Het Leiden University College The Hague biedt een breed, flexibel en interdisciplinair residentieel studieprogramma aan op het gebied van Liberal Arts and Sciences met een focus op 'Global Challenges'; de maatschappelijke uitdagingen van de 21ste eeuw. In deze bacheloropleiding specialiseer je je in gebieden zoals wereldpolitiek, economie, bestuur, internationale rechtspraak, menselijke & culturele interactie, volksgezondheid en milieuwetenschappen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.