Universiteit Leiden

nl en

AV-voorzieningen in de collegezaal

Vrijwel alle collegezalen beschikken over een computer met een beamer of televisiescherm. U hoeft op deze computers niet in te loggen. Gastsprekers hebben dus geen account nodig. U heeft standaard toegang tot PowerPoint, Word en verschillende internetbrowsers. In enkele grote collegezalen zijn opnamefaciliteiten aanwezig om uw college op te nemen.

Wilt u audio of video wilt gebruiken in de collegezalen? Controleer dan van tevoren in de collegezaal of het daadwerkelijke afspeelbaar is. Ook als het bestand wel af te spelen is op uw werkplek.

Toegang tot uw persoonlijke schijf

U kunt op een computer in een collegezaal uw persoonlijke, afdelings of werkgroepschijf openen door in te loggen op uw remote werkplek. Iedere collegezaal-pc heeft een icoon 'Remote werkplek' op de desktop.

Geïnstalleerde software

In de collegezalen is een beperkte set software geïnstalleerd. U kunt onder andere gebruikmaken van:

  • Chrome, Internet Explorer
  • Office 2010
  • VLC Media Player
  • Windows Media Player

U kunt niet voor één college extra software op de collegezaal-pc laten installeren.

Opnamefaciliteiten

Wilt u meer weten over opnamefaciliteiten of wilt u uw college laten vastleggen? Kijk dan voor meer informatie bij Weblectures.

Problemen

Heeft u problemen met de audiovisuele apparatuur in de collegezaal? Neem dan contact op met de Servicedesk of de audiovisuele dienst.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie