Universiteit Leiden

nl en

Open Access

Open Access maakt onderzoeksresultaten wereldwijd voor iedereen vrij toegankelijk. Een stimulans voor het uitwisselen en benutten van kennis en nieuwe inzichten tussen wetenschappers, bedrijven en maatschappelijke instellingen. Het Centre for Digital Scholarship van de Universitaire Bibliotheken Leiden ondersteunt je bij Open Access publiceren.

Heeft de Universiteit een deal voor open access in het tijdschrift van mijn keuze?

De universiteit heeft vele overeenkomsten met uitgevers afgesloten, die hoge kwaliteit garanderen en Open Access bieden zonder bijkomende kosten.

Hoe kan ik mijn werk uploaden?

Je kunt je werk via LUCRIS uploaden naar Leiden University Scholarly Publications. Op die manier maak je je onderzoek zonder kosten toegankelijk voor iedereen. Lees op de pagina LUCRIS en Scholarly Publications hoe dat werkt.

Open Access-beleid Universiteit Leiden
Het College van Bestuur vraagt Leidse onderzoekers om hun publicaties open access te maken door deze in Scholarly Publications te plaatsen.

  • Is jouw publicatie al open access uitgebracht bij de uitgever? Dan kun je dit heel makkelijk direct doen.
  • Is jouw publicatie niet open access? Kijk dan op de pagina Open Access publiceren in Scholarly Publications voor een stappenplan hoe je een artikel open access kunt publiceren.

Lees meer over de voorwaarden op de pagina Open Access-beleid Universiteit Leiden

Ontdek hoe Open Access werkt

Op de website van de Universitaire Bibliotheken Leiden vind je meer informatie over Open Access en het Centre for Digital Scholarship.

Lees alles over Open Access
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.